Dodacima u hrani do bolje koncentracije

Svakodnevno dodavanje vitamina i minerala u obroke može da poboljša koncentraciju dece, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u najnovijem broju "Britanskog časopisa o ishrani".

Život

Izvor: B92

Petak, 07.11.2008.

08:00

Default images

U istraživanju sprovedenom na 81 zdravom detetu od oko 11 godina, polovina je uzimala neki od dodataka ishrani na bazi vitamina i minerala, a druga polovina placebo, prenela su francuska glasila.

Naučnici su ispitivali njihovu sposobnost koncentracije i pažnje testovima koji su obavljani tri sata nakon prvog uzimanja dodatka ishrani i 12 sedmica nakon početka ispitivanja.

U oba slučaja, istraživači su zapazili da su deca koja su uzimala dodatak ishrani bila mnogo pažljivija od druge, pri čemu kod njih nije primećena nikakva promena raspoloženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: