Devojka koju je rodila surogat majka: Besmisleno je, ukinite to VIDEO

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 09:06

Devojka koju je rodila surogat majka: "Besmisleno je, ukinite to" VIDEO

Surogat majčinstvo, već dugo prihvaćeno u Americi i mnogim zemljama, postalo je alternativni način za parove koji biološki nisu u mogućnosti da imaju decu.

Poznate ličnosti poput Sare Džesike Parker, Kloe Kardašijan, Paris Hilton, kao i pevačica Marija Šerifović u Srbiji, koriste surogat majčinstvo kako bi ostvarile svoju želju za roditeljstvom. Dok neki smatraju da je ova praksa humano rešenje za obe strane, drugi ističu kako je potpuno neprirodna, a pitanje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dete rođeno ovim putem doživljava ovaj proces ostaje otvoreno.

Olivija Morel koju je rodila surogat majka, deli svoje duboko emotivno iskustvo. Njena priča počinje saznanjem da je rođena u Luisvilu u Kentakiju, zbog majčine ljubavi prema filmu "Prohujalo s vihorom". Međutim, kasnije otkriva da je rođena putem surogat majčinstva što je za nju predstavljalo šok. Olivija, koja ovu praksu smatra čudnom i besmislenom.

Surogat majčinstvo Olivija vidi kao nešto strano i teško prihvatljivo, izražavajući svoje duboko uverenje da je reč o okrutnom i nemoralnom činu s potencijalnim dugoročnim štetama za dete. Njeno lično iskustvo rođenja i odvajanja od biološke majke stvorilo je trajne emocionalne ožiljke, a smatra da veza između majke i bebe predstavlja svetu vezu koja ne sme biti manipulisana, piše Dejli Mejl.

Olivija naglašava svoj otpor prema surogat majčinstvu, naročito kada je reč o poznatim ličnostima koje koriste ovu praksu. Ona predlaže čak i da se parovima koji se odluče za surogatno roditeljstvo odmah dodeljuje starateljstvo, čime bi se smanjili potencijalni problemi u budućnosti. Njeno lično iskustvo i osećaj odvajanja od biološke majke, zajedno s nesrećnim uspomenama na detinjstvo, čine je protivnicom surogat majčinstva, koje vidi kao čin koji može naneti trajnu štetu detetu, piše Dejli Mejl.

Olivijina depresija i osećaj usamljenosti tokom detinjstva, uprkos materijalnom blagostanju, izražavaju duboku emocionalnu prazninu koja je uticala na njeno odrastanje. Surogatna trudnoća izaziva njen unutarnji konflikt, a suočavanje s istinom o svom poreklu dodatno je otežalo proces samoproučavanja.

Kroz sve ove izazove, Olivija pronalazi izlaz iz začaranog kruga traume kroz terapiju i podršku svog supruga Matijasa. Nakon što je postala majka i sama, suočila se s važnošću roditeljske ljubavi i emotivne povezanosti, što je dodatno pojačalo njen stav protiv surogat majčinstva.

Olivijina priča naglašava ne samo lične izazove kroz koje je prošla, već i pitanje etičnosti surogatnog majčinstva, postavljajući izazov svim stranama uključenim u ovaj proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.