Dečak uskočio u gomilu otrovnog praha: Ovo je njegova poslednja fotografija nastala pre smrti FOTO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 14:22

Dečak uskočio u gomilu otrovnog praha: Ovo je njegova poslednja fotografija nastala pre smrti FOTO

Dečak (7) iz Brazila preminuo je nakon što se igrao u toksičnom prahu koji je ostavljen pored puta.

Poslednji trenuci života mališana zabeleženi su na fotografiji na kojoj se vidi kako sedi na gomili građevinskog materijala. Na fotografiji se vidi Artur Emanuel Bitenkur kako podiže palac u znak pozdrava samo nekoliko minuta nakon što je udahnuo čestice otrovnog praha.

Dečak je hitno prebačen u bolnicu 3. avgusta nakon što je udahnuo toksičnu prašinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je odmah po dolasku proglašen mrtvim.

Njegova porodica objavila je fotografiju dečaka u krečnjačkom prahu, koja je snimljena samo nekoliko minuta pre nego što je preminuo, kao upozorenje drugima na opasnost.

"Uspomene koje ću imati na tebe, moje drago dete, uvek će biti najlepše", napisao je dečakov ujak Romaldo Bitenkur.

Artur je uskočio u otrovni materijal u blizini imanja svoje porodice u Ipirangi na jugu Brazila. Arturova porodica je tvrdila da nisu bili svesni opasnosti koju nosi prah.

"Fotografija je snimljena nekoliko minuta pre njegove tragične smrti izazvane udisanjem krečnjaka dok se igrao", rekao je Arturov ujak Romaldo.

Ujak je objavio još jednu poruku:

"Naša zahvalnost Bogu što je Artura stavio u naš život. Život je poput voza u pokretu, ali naš dragi i voljeni sin, brat, nećak, rođak i unuk sleteo je već na početku putovanja."

Supstanca koja je otrovala dečaka često se koristi u građevinarstvu u proizvodnji materijala uključujući cigle i cement. Radnici nose maske za lice oko supstance dok se koristi u građevinarstvu, a bezbednosni standardi zahtevaju da se njome rukuje u zaštitnoj odeći.

Vlasti upozoravaju da udisanje može izazvati ozbiljne probleme sa plućima, iritaciju kože i oštećenje očiju, ali i rak. Simptomi štetnog izlaganja prahu uključuju smanjenu funkciju pluća i uporni kašalj.

Takođe mogu da ga koriste farmeri da tretiraju svoje zemljište i povećaju prinose useva, a na pozadini fotografije na kojoj se Artur igra u prašini može se videti veliki traktor.

Policija je pokrenula istragu o smrti dečaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.