Da se naježiš: Pas spasio život vlasnici, nakon napada joj doneo lek i vodu VIDEO

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 08:02

Da se naježiš: Pas spasio život vlasnici, nakon napada joj doneo lek i vodu VIDEO

Žena koja boluje od retke bolesti podelila je snimak neverovatnog trenutka kada joj je njen terapeutski pas spasao život tokom krizne situacije po njeno zdravlje.

Kejti Grejem od detinjstva ima sindrom posturalne tahikardije (POTS), koji izaziva simptome uključujući ubrzan rad srca, vrtoglavicu i umor pri ustajanju.

Iz tog razloga je 2019. godine dobila ženku australijskog ovčara Bejlija kao terapeutskog psa da joj pomogne prilikom iznenadnih napada, prenosi Klix.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tokom nedavne epizode, kamera u Kejtinoj kući snimila je trenutak kada je Bejli došla da je upozori na predstojeći napad i čak joj donela lek i vodu. Video, koji je prvobitno deljen na TikTok-u, postao je viralan, prikupivši milione pregleda. "Tako sam neverovatno zahvalna što imam Bejlija u svom životu“, rekla je Kejti za NeedToKnov.co.uk.

"Bejli je obučena da uhvati miris koje moje telo ispušta pre nego što dobijem napad. Ovo mi daje dovoljno vremena da stignem na sigurno mesto i pripremim se da izgubim svest”.

Prema Kejti, njen sindrom je "veoma iscrpljujući invaliditet i može prouzrokovati da se osoba nasumično onesvesti“, tako da je njen pas "obučen da ode po lekove, vodu i sve što joj je potrebno za vreme dok mora da ostane na zemlji".

Na snimku, Kejti se može videti kako radi na svom laptopu u kuhinji pre nego što ustane. Dok je hodala, četvorogodišnja Bejli je primetila da nešto nije u redu i skočila je do nje da je natera da sedne. Nakon što je „sedela” svog vlasnika, Bejli je skočila na stolicu da uzme lekove sa tezge, nakon čega je otvorio frižider i doneo joj flašu vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.