Da se bilo šta sumnjivo desilo, bio bih besan koliko i oni

Izvor: B92, 09.Dec.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se bilo šta sumnjivo desilo, bio bih besan koliko i oni"

Frontmen irskog rok benda "U2" Bono Voks izjavio je da shvata istrage o njegovim poslovanjima "veoma ozbiljnim" i da želi da one budu transparentne.

Njegovo ime jedno je od mnogobrojnih koja su se našla u procuelim dokumentima u "Rajskim papirima" u kojima se navode detalji o ofšor ulaganjima nekih od najvećih svetskih moćnika, prenosi AP.

U dokumentima koja je objavio nemački Zidojče Cajtung, navodi se da je roker čije pravo ime je Dejvid Hjuson, bio deoničar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << malteške kompanije, koja je uložila u trgovački centar u Litvaniji preko jednog tamošnjeg holdinga optuženog za poresku utaju.

Bono je u intervjuu za današnje izdanje nemačkog lista rekao da će onog trenutka kada istraga o tome bude završena, on "biti prvi koji će izvestiti o svim detaljima".

List je, kako se navodi, citirao Bona koji je želeo da njegovi fanovi znaju "da se bilo šta sumnjivo desilo, bio bih besan koliko i oni".

Rajski papiri su procurili iz advokatske kompanije "Eplbaj" osnovane na Bermudima i kompanije "Asajasiti trast" iz Singapura, a nabavio ih je nemački list Zidojče cajtung i podelio sa Međunarodnim konzorcijumom istraživackih novinara

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.