Da li ste ikada glumili orgazam?

Izvor: B92, 20.Feb.2013, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste ikada glumili orgazam?

Sedam od deset žena i gotovo trećina muškaraca je barem jednom u životu lažiralo orgazam, pokazalo je nedavno istraživanje.

Studija sprovedena na Univerzitetu u Kanzasu otkrila je da 68 odsto žena i čak 28 odsto muškaraca redovno glumi orgazam sa partnerom.

Oba pola imaju isti razlog za to - osećaju da je partner blizu vrhunca, pa misle da bi trebalo da ga i sami dožive uskoro.

Još jedan od razloga je skraćivanje pomalo dosadnog čina i to na način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji neće uvrediti partnerova osećanja.

Studija objavljena u Žurnalu seksualnih istraživanja ispitala je 281 ispitanika o seksualnim navikama.

Otkriveno je da i muškarci i žene simuliraju orgazme jer osećaju da bi trebalo više da uživaju u seksu.

Ovo je naročito problem za muškarce.

“Naglasak na muškarcu kao figuri koja treba da obezbedi vrhunski orgazam, nekada dovodi do toga da se i muškarac i žena pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili takva očekivanja”, stoji u izveštaju.

Prošle godine studija sprovedena na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku pokazala je da žene glume orgazme, kako bi zadržale partnera pored sebe.

Drugo istraživanje iz 2011. sa Templ Univerziteta u Pensilvaniji čak je pokazalo da žene to čine jer se plaše intimnosti ili ih muči nesigurnost.

Međutim, ako i vi glumite orgazam, činite to što glasinije.

Naime, nedavna studija sprovedena na Lids Univerzitetu pokazala je da osobe koje su glasne u krevetu imaju bolji seksualni život.

Žene naročito dobro reaguju na zvuk koji partner proizvodi tokom seksa, jer ih to ohrabruje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li ste ikada glumili orgazam?

Izvor: medio.rs, 21.Feb.2013, 00:36

Sedam od deset žena i gotovo trećina muškaraca je barem jednom u životu lažiralo orgazam, pokazalo je nedavno istraživanje.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.