Veze i odnosi

Da li ste ikada glumili orgazam?

Sedam od deset žena i gotovo trećina muškaraca je barem jednom u životu lažiralo orgazam, pokazalo je nedavno istraživanje.

Sreda, 20.02.2013.

21:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Da li ste ikada glumili orgazam? Studija sprovedena na Univerzitetu u Kanzasu otkrila je da 68 odsto zena i cak 28 odsto muskaraca redovno glumi orgazam sa partnerom. Oba pola imaju isti razlog za to - osecaju da je partner blizu vrhunca, pa misle da bi trebalo da ga i sami dozive uskoro. Jos jedan od razloga je skracivanje pomalo dosadnog cina i to na nacin koji nece uvrediti partnerova osecanja. Studija objavljena u Zurnalu seksualnih istrazivanja ispitala je 281 ispitanika o seksualnim navikama. Otkriveno je da i muskarci i zene simuliraju orgazme jer osecaju da bi trebalo vise da uzivaju u seksu. Ovo je narocito problem za muskarce. “Naglasak na muskarcu kao figuri koja treba da obezbedi vrhunski orgazam, nekada dovodi do toga da se i muskarac i zena pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili takva ocekivanja”, stoji u izvestaju. Prosle godine studija sprovedena na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku pokazala je da zene glume orgazme, kako bi zadrzale partnera pored sebe. Drugo istrazivanje iz 2011. sa Templ Univerziteta u Pensilvaniji cak je pokazalo da zene to cine jer se plase intimnosti ili ih muci nesigurnost. Medjutim, ako i vi glumite orgazam, cinite to sto glasinije. Naime, nedavna studija sprovedena na Lids Univerzitetu pokazala je da osobe koje su glasne u krevetu imaju bolji seksualni zivot. Zene narocito dobro reaguju na zvuk koji partner proizvodi tokom seksa, jer ih to ohrabruje. kedai-lelaki / Flickr.com Sedam od deset zena i gotovo trecina muskaraca je barem jednom u zivotu laziralo orgazam, pokazalo je nedavno istrazivanje. Sedam od deset zena i gotovo trecina muskaraca je barem jednom u zivotu laziralo orgazam, pokazalo je nedavno istrazivanje.

Studija sprovedena na Univerzitetu u Kanzasu otkrila je da 68 odsto žena i čak 28 odsto muškaraca redovno glumi orgazam sa partnerom.

Oba pola imaju isti razlog za to - osećaju da je partner blizu vrhunca, pa misle da bi trebalo da ga i sami dožive uskoro.

Još jedan od razloga je skraćivanje pomalo dosadnog čina i to na način koji neće uvrediti partnerova osećanja.

Studija objavljena u Žurnalu seksualnih istraživanja ispitala je 281 ispitanika o seksualnim navikama.

Otkriveno je da i muškarci i žene simuliraju orgazme jer osećaju da bi trebalo više da uživaju u seksu.

Ovo je naročito problem za muškarce.

“Naglasak na muškarcu kao figuri koja treba da obezbedi vrhunski orgazam, nekada dovodi do toga da se i muškarac i žena pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili takva očekivanja”, stoji u izveštaju.

Prošle godine studija sprovedena na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku pokazala je da žene glume orgazme, kako bi zadržale partnera pored sebe.

Drugo istraživanje iz 2011. sa Templ Univerziteta u Pensilvaniji čak je pokazalo da žene to čine jer se plaše intimnosti ili ih muči nesigurnost.

Međutim, ako i vi glumite orgazam, činite to što glasinije.

Naime, nedavna studija sprovedena na Lids Univerzitetu pokazala je da osobe koje su glasne u krevetu imaju bolji seksualni život.

Žene naročito dobro reaguju na zvuk koji partner proizvodi tokom seksa, jer ih to ohrabruje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.