Burno suđenje Robertu de Niru: Objavljena prepiska koje potvrđuje seksualno uznemiravanje?

Izvor: B92, 31.Okt.2023, 22:45

Burno suđenje Robertu de Niru: Objavljena prepiska koje potvrđuje seksualno uznemiravanje?

Danas je nastavljeno suđenje između Roberta de Nira i njegove bivše asistentkinje Grejem Čejs Robinson koga je tužila za polnu dikskriminaciju i seksualno uznemiravanje.

Suđenje se odvija na sudu na Menhetnu. Glumac je burno reagovao kada je ona zapretila da će angažovati advokate nakon što je dala otkaz u njegovoj kompaniji Canal Production, saznalo se danas u sudnici.

Poroti su prikazane poruke koje su razmenjivali Robert de Niro i njegova partnerka Tifani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čen, sa kojom glumac ima petomesečnu ćerku Džiju. Taj razgovor datira iz maja 2019.

"Možeš li da poveruješ? Šta ona misli ko je?", napisao je on.

"Misli da ti je supruga. Videla sam to od početka, reka sam ti", odgovorila mu je Tifani Čen.

"Drskost. Osećaj nekog prava. Kako se usuđuje!?", bio je besan de Niro.

"Tom će je srediti", rekla je Tifani misleći na njegovog advokata koji je Grejem tužio da je pokrala firmu.

Glumac je ranije negirao da je otpustio Grejem zbog pritiska koji je vršila Tifani Čen.

"Ako je zadržiš, ti ja ćemo imati problema", napisala je Tifani glumcu nazvavši Robinsonovu "je*eno nepristojnom" i odvratnom ku****m'.

"Ne znam kako to ne vidiš. Ne želiš to da vidiš jer si joj blizak", nastavila je. Glumac se složio da je ponašanje njegove bivše asistentkinje neprihvatljivo.

"Neću biti srećna dok mi ne kažeš da tražiš zamenu za nju. Zadržavanje nje u blizini samo je "šamar" meni", bila je uporna Čen.

Njen advokat je pitao glumca da li ovo smatra ultimatumom:

"Vi to zovete ultimatum, ja ne". Napomenuo je da je Tifani jednom prilikom zamolila Grejem da napusti posao u glumčevoj kompaniji.

"Niko mi ne govori šta da radim u svojoj firmi, tačka", izričit je bio glumac i naglasio da nikada nije pretio Grejem jer to nije njegov način.

Advokat ga je zatim pitao da li se igrao štapa i šargarepe kada je 2018. nagovarao Grejem da ostane da radi kod njega iako je ona najavljivala otkaz.

"Kakva šargarepa i štap? Ne znam o čemu pričaš. To nije moj način", poručio je.

Njen advokat nastavio je ispitivanje pa je de Nira upitao da li je njegovj klijentkinji pretio da će joj dati loše preporuke za novi posao.

"Ja to ne radim! Kažete da sam joj pretio. Ja to ne radim. Radila je za mene. Odnosio sam se sa poštovanjem prema njoj".

Prema glumčevim rečima, on i Grejem su razgovarali i pregovarali, pa je njena godišnja plata skočila sa 200.000 na 300.000 dolara.

"Prolazio sam kroz razvod, selio sam se. Rekao sam da to nije bio dobar trenutak. Znao sam šta radi, odabrala je trenutak da kaže da će otići. Nisam rekao da to mora da uradi. Razgovarali smo o tome".

Robinson je radila za Roberta de Nira od 2009. do 2018. godine. Tužila ga je zbog za teških emocionalnih bolova i narušavanje ugleda, traži odštetu od 12 miliona dolara, piše Dejli mejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.