Britanski sud kaznio Harija: Moraće da izdvoji basnoslovnu sumu za sudske troškove

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 16:01

Britanski sud kaznio Harija: Moraće da izdvoji basnoslovnu sumu za sudske troškove

Britanski sud naložio je princu Hariju da plati listu Dejli mejl 48.000 funti (56.000 evra) odštete zbog sudskih troškova, za njegov neuspeli sudski spor u tužbi za klevetu. Vojvoda od Saseksa tužio je Asošiejted njuzpejpers, u čijem je vlasništvu Dejli mejl, zbog članka.

Vojvoda od Saseksa tužio je Asošiejted njuzpejpers, u čijem je vlasništvu Dejli mejl, zbog članka u kojem se navodi da je Hari pokušao da prikrije napore da zadrži javno finansiranu zaštitu u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britaniji, nakon što je napustio svoju ulogu radnog člana kraljevske porodice.

Sudija Visokog suda u Londonu Metju Niklin presudio je u petak da je izdavač prikazao "realnu perspektivu" da pokaže da su izjave izdate u Harijevo ime obmanjujuće i da članak iz februara 2022. odražava "pošteno mišljenje", kao i da nije klevetnički, preneo je londonski Tajms.

Advokati Asošiejted njuzpejpersa su tvrdili da je članak sadržao "pošteno mišljenje" i da nije naneo ozbiljnu štetu kraljevskoj reputaciji.

Tekst je objavljen 2022. godine pod naslovom "Kako je princ Hari pokušao da svoju pravnu borbu sa vladom oko telohranitelja zadrži u tajnosti... a zatim je, samo nekoliko minuta nakon što je priča izbila u javnost, njegova PR mašina pokušala da objasni to u pozitivnom svetlu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.