Bred Pit tuži Anđelinu: U tajnosti prodala imanje u Francuskoj, glumac izgubio milione dolara

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 12:46

Bred Pit tuži Anđelinu: U tajnosti prodala imanje u Francuskoj, glumac izgubio milione dolara

Holivudski glumac Bred Pit tuži svoju bivšu suprugu Anđelinu Džoli, optužujući je da je nelegalno prodala svoj deo njihovog francuskog imanja Šato Miraval, prenosi Siks.

Pit navodi da su se dogovorili da niko od njih dvoje neće prodati svoj deo imanja, na kome su sei venčali 2014. godine, bez saglasnosti druge strane. Stoga, akter tužbe tvrdi da je Anđelina Džoli bez njegove dozvole drsko prodala svoj udeo ruskom biznismenu Juriju Šefleru.

U tužbi podnesenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Visokom sudu u Los Anđelesu stoji: "Anđelina Džoli je prodala deo imanja bez Pitovog znanja, uskraćujući svom bivšem mužu pravo na pristanak i pravo preče kupovine koje mu duguje svojim poslovanjem. Prodala je svoj udeo iako je znala da bi ruski biznismen Šefler pokušao da kontroliše svoj deo imanja i posao kome se Pit posvetio, podrivajući na taj način Bredova dalja ulaganja u imanje Miraval."

Imanje Miraval se nalazi u selu Korens u regionu Provansa – Alpi – Azurna obala na jugoistoku Francuske. Vila ima 35 soba i okružena je baštama sa ribnjakom, fontanama, akvaduktima, ribnjakom, kapelom i vinogradom koji je postao Pitova "strast" i u tu je uložio veliku sumu novca.

Anđelina Džoli i Pit su kupili imanje 2008. godine sa namerom da tamo odgajaju decu i izgrade porodični vinski biznis. Tamo su se venčali 2014. godine, a posle razvoda su počele sudske borbe za starateljstvo nad decom i zajedničku imovinu.

Pit je svoju ljubav prema vinu pretvorio u biznis vredan više miliona dolara i postao jedan od vodećih svetskih proizvođača roze vina. Sudski dokumenti navode da je do 2013. "Anđelina Džoli potpuno prestala da učestvuje" u obnovi dvorca, dok je Pit "nastavio da ulaže milione dolara, što je otprilike 70 odsto ulaganja u Miraval".

U januaru 2021. "Džoli je pismeno obavestila Pita da mora da "teška srca donese bolnu odluku". Objasnila je da je kupila Miraval sa Pitom kao "porodični posao" i da veruje da će samo imanje biti mesto "na kojem će ostariti zajedno", navodi se u tužbi.

Ona je tada odlučila da proda svoj udeo, a Pit je krenuo da kupi deo imanja svoje bivše žene. Međutim, u oktobru 2021. godine, odeljenje za vino grupe Stoli, Tenute del Mondo, objavilo je da je kupilo svojih 50 odsto udela u imanju i vinu koje se tamo proizvodi, a ceo posao je počeo da kontroliše ruski preduzetnik Šefler.

Ta prodaja je iznenadila Pita, koji kaže da više ne može da koristi zamak kao svoj privatni dom i da više ne može da kontroliše kompaniju kojoj je pomogao da se stvori i u koju je uložio milione dolara.

"Anđelina Džoli je odavno prestala da doprinosi Miravalu, dok je Pit ulagao novac i znoj u vinski biznis. Anđelina Džoli pokušava da zgrabi profit koji nije ostvarila i vrati investicije u koje nije uložila", navodi se u tužbi. "Porast vrednosti dao je Anđelini Džoli šansu da kapitalizuje Pitov uspeh i unovči ga, a da ni prstom nije mrdnula kada je razvijala kompaniju."

"Ona traži povraćaj investicije koju nije ostvarila i profit koji nije ostvarila", rekao je izvor upoznat sa situacijom, prenosi Pejdž siks (Page Six).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.