Bobi, najstariji pas na svetu, proslavio 31. rođendan FOTO

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 21:23

Bobi, najstariji pas na svetu, proslavio 31. rođendan FOTO

Bobi, portugalski pas koji je u februaru proglašen najstarijim psom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda, proslavio je u četvrtak svoj 31. rođendan.

Bobijeva porodica planirala je subotnju rođendansku zabavu u njegovoj kući u Konkeirosu, selu na jugu Portugala, saopšteno je iz Ginisa, prenosi Si-En-En.

Prethodno je njegov vlasnik Leonel Kosta rekao Ginisu da će to biti „veoma tradicionalna“ portugalska zabava, kojoj će prisustvovati više od stotinu ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a nastupiće i plesna trupa, navodi se u saopštenju.

Kosta je rekao da Bobi uživa veliku pažnju otkako je poneo titulu najstarijeg psa na svetu, kao i da mnogo novinara i ljudi iz celog sveta dolazi da se slika sa njim.

On je dodao da je pas dobrog zdravlja i da je nedavno bilo na pregledu zbog stresa usled čestih posetilaca i fotografisanja.

Bobi je rasa portugalskog ovčarskog psa, a prema rečima njegovog vlasnika, poslednjih godina otežano hoda i oslabio mu je vid. Kosta je dugovečnost svog psa delimično pripisao mirnom okruženju u kojem živi.

Pored toga što je najstariji pas koji trenutno živi, Bobi je, prema Ginisovoj knjizi rekorda, i najstariji pas ikada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najstariji pas na svetu proslavio 31. rođendan: Bobi je dobrog zdravlja, a ovo je tajna njegove dugovečnosti (VIDEO, FOTO)

Izvor: Blic, 14.Maj.2023

Bobi, portugalski pas koji je u februaru proglašen najstarijim psom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda, proslavio je u četvrtak svoj 31. rođendan. Bobijeva porodica planirala je subotnju rođendansku zabavu u njegovoj kući u Konkeirosu, selu na jugu Portugala, saopšteno je iz Ginisa, prenosi Si-En-En.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.