Bivša žena Erosa Ramacotija prošla kroz pakao sekte: U prošlom životu sam bila Isusova sestra

Izvor: B92, 19.Okt.2022, 19:02

Bivša žena Erosa Ramacotija prošla kroz pakao sekte: "U prošlom životu sam bila Isusova sestra"

Mišel Hunciker, bivša supruga italijanskog pevača Erosa Ramacotija, progovorila je o teškom periodu koji je proživljavala u dvadesetim godinama, pišu strani mediji.

Naime, Mišel je ispričala kako je zbog Erosovih turneja često bila sama kod kuće pa je svoju samoću odlučila da reši sektom "Ratnici svetlosti".

Italijansko-švajcarska lepotica bila je najveća Erosova ljubav, ali ni to nije pomoglo da je izvuče iz ozloglašenog kulta "Ratnici svetlosti" i spasi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihov brak.

Pevač je inače jedan od najpoznatijih Italijana na svetu, za njim uzdišu brojne obožavateljke, a Mišel je bila ljubav njegova života koja mu je, nažalost, slomila srce...

Mišel i Eros venčali su se 1998., a zatim razveli nakon 11 godina braka. Danas imaju 25-godišnju kćerku Auroru, a ni velika ljubav ni porodica nisu uspeli da sačuvaju njihov brak. Za krah bračne idile bila je kriva Mišel i njena opsednutost sektom "Ratnici svetlosti", koja ju je opčinila i uverila da je za nju najbolje da napusti sve sebi bitne ljude i krene u novi, religijom protkan život.

Sekta joj je uništila privatni život i odvojila je od porodice i prijatelja. Sa majkom nije pričala četiri godine, a izgubila je i supruga. Mišel je morala da poštuje stroga pravila sekte pa se godinama nije upuštala ni u seksualne odnose pa su je iskoristili finansijski i uzeli joj mnogo novca.

"Priča zvuči neverovatno: Isus Hrist je imao sestru, koja se zaljubila u rimskog vojnika, izdala je brata i otišla s vojnikom u Rim. Ali Rimljani nisu hteli ni da čuju za nju, pa je živela u bedi i siromaštvu. Bila je to kazna za izdaju. Ta sestra sam bila ja. Verovala sam da sam to bila u prošlom životu i da na plećima nosim tu krivicu", ispričala je Mišel.

U razgovoru za nemački "Stern" Mišel je rekla da su je u sekti uverili da je u prošlom životu bila supruga SS-ovca i da nije sprečila njegove zločine. Osim toga, postala je veganka jer su joj ispričali kako se mnoga jela prave od "demonskih sastojaka" pa je tako morala da se kloni "zle hrane". Naime, Mišel je otkrila da je pala pod uticaj sekte u trenucima kada je osećala da njen brak sa Erosom propada zbog česte razdvojenosti. Zbog toga je potražila pomoć terapeutkinje sa kojom se sprijateljila, a koja je bila članica "Ratnika svetlosti"...

Manekenka nije shvatila odmah da je reč o sekti. "Rekla mi je da moram da se odvojim od ljudi koji me ne vole i koji će mi nauditi", prisećala se Mišel reči svoje terapeutkinje. Sekta je manekenku okrenula i protiv njenog tadašnjeg supruga, Erosa Ramacotija, što je na kraju rezultiralo razvodom.

Naime, uverili su je da je pevač u prošlom životu bio rimski vojnik zbog kojeg je bila siromašna pa je zbog toga morala što pre da se skloni od njega. Eros je nakon nekog vremena saznao šta se to događa sa njegovom suprugom i postavio joj je ultimatum da odabere sektu ili njega. Ona je izabrala sektu i tako presudila njihovom braku.

"Tako je to kada si u sekti, zatežu ti omču oko vrata sve više i više, sve dok ti ne isperu mozak", ispričala je Hunciker, koja je skoro šest godina provela u sekti "Ratnici svetlosti". Sada joj je jasno kako je bila naivna i kako je vrlo brzo pala pod uticaj žene imena Klelija, koja se predstavljala kao terapeutkinja.

Godine 2006. stanje je kulminiralo. "U sekti je bilo sukoba i ljubomore. Počeli su da me kažnjavaju zato što ne funkcionišem. Izolovali su me. Kao kad narkomanu uskrate drogu. Bila sam tolika očajna da sam napustila sektu", dodaje Mišel, koja je danas u srećnom braku sa Tomasom Trusardijem, nasljednikom i šefom modnog carstva "Trussardi", sa kojim ima dve ćerkice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.