Bez njega su izgubljeni: Pas opslužuje komšije koje ne smeju napolje

Izvor: B92, 29.Mar.2020, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez njega su "izgubljeni": Pas opslužuje komšije koje ne smeju napolje

Zlatni retriver, Sandens, postao je poznat širom Kolorada jer pomaže komšijama lošeg zdravstvenog stanja.

On im pomaže da nabave hranu i lekove potrebne za svaodnevni život, a time ujedno doprinosi sprečavanju širenja koronavirusa, a od koga je u SAD umrlo 2.190 ljudi

Sandens već nedeljama pomaže komšijama u nabavci hrane i lekova, pogotovo Rene Helman koja zbog hronične opstruktivne bolesti pluća ne sme da izlazi iz kuće, jer bi koronavirus za nju bio poguban.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Njegova vlasnica Karen Evelt naučila ga je da ode do komšija i od njih uzme spisak onoga što im treba. Kada Sandens to učini Karen ode u nabavku, a Sandens im posle odnese i ostavi ispred vrata, prenose lokalni mediji.

Sandens, kako kažu, za sve usluge dobija poslastice koje ga motivišu.

I Karen i Rene navode da Sandens pokazuje da ne mogu samo ljudi pomagati jedni drugima u ovom teškom trenutku, već to mogu učniti i kućni ljubimci.

Obe dodaju da bi bez Sandensa bile "izgubljene".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pas pomaže komšijama u nabavci hrane i lekova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2020

Zlatni retriver, Sandens, postao je poznat širom Kolorada jer pomaže komšijama lošeg zdravstvenog stanja da nabave hranu i lekove potrebne za svakodnevni život, a time ujedno doprinosi sprečavanju širenja koronavirusa, a od koga je u SAD umrlo 2.190 ljudi..Sandens već nedeljama pomaže komšijama,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.