Pas pomaže komšijama u nabavci hrane i lekova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2020, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas pomaže komšijama u nabavci hrane i lekova

Zlatni retriver, Sandens, postao je poznat širom Kolorada jer pomaže komšijama lošeg zdravstvenog stanja da nabave hranu i lekove potrebne za svakodnevni život, a time ujedno doprinosi sprečavanju širenja koronavirusa, a od koga je u SAD umrlo 2.190 ljudi

Sandens već nedeljama pomaže komšijama, u nabavci hrane i lekova pogotovo Rene Helman koja zbog hronične opstruktivne bolesti pluća ne sme da izlazi iz kuće, jer bi koronavirus za nju bio poguban.

Njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasnica Karen Evelt naučila ga je da ode do komšija i od njih uzme spisak onoga što im treba. Kada Sandens to učini Karen ode u nabavku, a Sandens im posle odnese i ostavi ispred vrata, prenose lokalni mediji poput Kolorado KRDO news canel.

Sandens, kako kažu, za sve usluge dobija poslastice koje ga motivišu.

I Karen i Renee navode da Sandens pokazuje, da ne mogu samo ljudi pomagati jedni drugima u ovom teškom trenutku, već to mogu učiniti i kućni ljubimci. Obe dodaju da bi bez Sandensa bile "izgubljene".

U SAD je registrovano 124,686 obolelih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VIDEO: Pas Sandens pomaže meštanima Kolorada tako što im donosi namirnice

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020

Zlatni retriver Sandens postao je poznat širom Kolorada jer pomaže komšijama lošeg zdravstenog stanja da nabave hranu i lekove potrebne za svakodnevni život, a time ujedno doprinosi sprečavanju širenja koronavirusa...Sandens već nedeljama pomaže komšijama u nabavci hrane i lekova, pogotovo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.