Beskućnik koji je odbio poklon: Neću pare, dajte mi da radim

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskućnik koji je odbio poklon: Neću pare, dajte mi da radim

Beskućnik iz grada Langforda u Kanadi, u šestoj deceniji života, koji je zamolio medije da ne otkrivaju njegov identitet, odbio je poklon od preko 5.000 dolara i zamolio ljude dobre volje da mu pomognu da pronađe posao.

Ovaj čovek je pre nekoliko dana na ulici pronašao oko 2.000 dolara, a kada je do javnosti doprla vest da je došao do vlasnika i vratio mu sve do posljednjeg centa, mnogi su se udružili kako bi ga za to delo nagradili.

Na stranici GoFundMe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do danas njih preko 200 sakupilo 5.310 dolara, međutim sav će taj novac verovatno završiti u javnoj kuhinji jer je spomenuti beskućnik velikog srca tako poželeo.

"Zamolili smo ga da prespava odluku i razmisli ponovo. No, kada se i sutradan pojavio kod nas u stanici, ostao je pri istoj molbi - da mu pomognemo da uplati novac kuhinjama koje brinu o ljudima u nevolji", prepričao je policajac Aleks Berub, koji je za beskućnikom danima tragao kako bi ga obavestio da ga čeka nagrada.

"Sve što bih voleo ponovo u životu jeste da imam posao", odgovorio mu je, nakon čega je ta informacija prosleđena svima u gradu kako mu želja bila ispunjena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beskućnik koji je odbio poklon: Neću pare, dajte mi da radim

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015

Beskućnik iz grada Langforda u Kanadi, u šestoj deceniji života, koji je zamolio medije da ne otkrivaju njegov identitet, odbio je poklon od preko 5.000 dolara i zamolio ljude dobre volje da mu pomognu da pronađe posao...Ovaj čovjek je prije nekoliko dana na ulici pronašao oko 2.000 dolara, a kada...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.