Bebu u stomaku nosile dve majke

Izvor: Prva.rs, 17.Nov.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebu u stomaku nosile dve majke

Beba prvo bila malo kod jedne u stomaku, a onda je prebačena u stomak druge majke!
Ešli i Blis Kolter iz Mauntin Springsa u Teksasu, ispisale su istoriju tako što su obe nosile istu bebu u stomaku. One su išle na revolucionarni tretman vantelesne oplodnje, kako bi obe imale ulogu u donošenju njihove bebe na svet.
U junu ove godine, ove dve žene su dobile svog, kako kažu, savršenog sina Stetsona.
Ešli i Blis su se inače nadale da će jednog dana imati decu, a Blis je želela >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << bebu koja je biološki njena, iako nije želela da bude trudna. Lezbijski parovi inače obično imaju decu pomoću donorske sperme, što podrazumeva da ju jedna od njih nosi u stomaku, a druga je usvaja.
Ipak, kod ove dve žene je bilo drugačije jer su obe želele da budu uključene u trudnoću.
Uređaj koji je korišćen kao kapsula u koju je smešten embrion, pomaže da se embrion zagreje, ali i uklanja toksine i štetne gasove.
Kod "tradicionalne" vantelesne oplodnje, embrion se stavlja u inkubator pre nego što se smesti u ženinu matericu.
"Ovaj slučaj je veoma poseban jer je to prvi put da dve žene u stomaku nose istu bebu", kaže dr Keti Dudi.
Doktorka naglašava da je ovakva procedura jeftinija od tradicionalne vantelesne oplodnje, zbog toga što je vagina inkubator, pa to umanjuje jedan "korak" u laboratoriji.
U ovom konkretnom slučaju, procedura je koštala 8.500 dolara, što je dvostruko manje od cene koju plaćaju za vantelesnu oplodnju u Teksasu, gde jedan ciklus košta i do 20.000 dolara.
Izvor: mondo.rs

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

ČUDO! NIKO NIJE VEROVAO DA JE OVO MOGUĆE: Dve žene nosile u stomaku ISTU BEBU, dobile živog i zdravog sina, SADA BI SVE DA PONOVE! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Nov.2018, 00:13

Ešli i Blis Kolter iz Mauntin Springsa u Teksasu ispisale su istoriju tako što su obe nosile istu bebu u stomaku. One su išle na tretman vantelesne oplodnje, kako bi obe imale ulogu u donošenju njihove bebe na svet.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.