Izvor: NaDlanu.com, 08.Jun.2012, 13:22 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Basmati pirinač
Ako se uvek pitate zašto vama nikada ne ispadne pirinač, onako kao kod kineza, pročitajte.
Sastojci:500 g basmati ili tajlandskog pirinča1 kašičica kurkume ili karija1 kašika gia ili maslaca1 kašika morske soli2 veća lista lovora1 l vodePriprema:Pomešajte vodu, so i kurkumu. Dodajte maslac i lovor i dobro izmešajte.Očistite i operite pirinač i umešajte ga u pripremljenu tečnost. Poklopite i kuvajte 10 minuta.Pogledaj: ReceptiSklonite sa vatre i ostavite još 10 minuta. Pirinač ne sme da se meša.Kad je gotov, treba da bude suv i da zrna ostanu cela.Služi se uz sve vrste karija, čorbe i ostala jela.
Pileći ragu sa kikirikijem
Izvor: NaDlanu.com, 08.Jun.2012
Neobično, egzotično i ukusno, a gotovo za 60 minuta. ..Sastojci: 2 Mlado pile 6 šoljica vode1 i 1/2 šoljica rendanog kikirikija 2 glavice crvenog luka, izrendanog2 krompira 4 šoljice kuvane riža 2 patlidžana So, biber 4 Jaja Priprema:Piletinu očistite, izvadite sve kosti, te meso kuvajte pola...