Bajdenov pas napao još jednog agenta tajne službe

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 14:32

Bajdenov pas napao još jednog agenta tajne službe

Porodični pas američkog predsednika Džozefa Bajdena ugrizao je još jednog agenta tajne službe.

Dvogodišnji nemački ovčar Komander napao je agenta, a ovo je 11. put da je pas ugrizao čuvara u Beloj kući ili kući u kojoj živi Bajdenova porodica.

Tajna služba je objavila da je pas ugrizao agenta i da se on oseća dobro. Kako se navodi, agenti za napade okrivljuju stres života u Beloj kući.

"Stresno je i za sve nas, a možete misliti kako je to kućnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljubimcima", kazao je.

U julu su objavili da pokušavaju da koriste nove tehnike obuke na Komanderu, nakon niza napada na osoblje Bele kuće.

Agenti Tajne službe otkrivaju i pojedinosti o 10 drugih incidenata u kojima je Komander nekoga ugrizao. Jedan od incidenata dogodio se 26. oktobra 2022. nakon što prva dama Džil Bajden nije uspela da drži psa pod kontrolom, navodi se u mejlovima tajne službe.

"Dok sam bio na dužnosti, Komander je jurišao na mene. Gospođa Bajden nije mogla da kontroliše psa, te je on nastavio da kruži oko mene. Znao sam da je samo pitanje vremena kada će pas da ugrize nekoga", napisao je tajni agent u mejlu.

Nedelju dana kasnije, drugi agent je napisao da ga je pas ugrizao dva puta. Agent koji je svedočio napadu rekao je da su se jedva odbranili od psa. U decembru 2022. agent je napadnut pred Bajdenom. Komander ga je ugrizao za podlakticu i palac.

Nijedna od povreda agenata iz zapisnika tajne službe nije opisana kao ozbiljna. Drugi Bajdenov pas Major takođe je bio uključen u brojne incidente kada su u pitanju napadi na agente tajne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.