Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 20:27

Путеви Србије: Едукативна кампања „Не блокирај зауставну, не заустављај живот“

Јавно предузеће Путеви Србије због очекиваног повећаног интензитета саобраћаја на државним путевима током празника, свим учесницима у саобраћају скреће пажњу на едукативну кампању „Не блокирај зауставну, не заустављај живот“ о значају и употреби зауставне траке. Фото: Танјуг/Страхиња >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аћимовић Како се наводи у саопштењу ЈП „Путеви Србије“, кампања се спроводи како би се утицало на непрописно понашање учесника у саобраћају приликом коришћења зауставне траке, а у циљу едукације корисника пута о правилном коришћењу зауставне траке, и то искључиво за заустављање возила због неисправности или изненадне неспособности возача за управљање возилом уз указивање на ризик и последице небезбедног заустављања у зауставној траци.
Уколико се деси да возило мора да се заустави у зауставној траци због неисправности возила или изненадне неспособности возача да управља возилом возач је дужан да укључи све показиваче правца, носи светлоодбојни прслук,обележи возило сигурносним троуглом на удаљености од минимално 100 метара и са безбедног места предузме све потребне мере да возило што пре уклони са пута.
Petković: Kurtijeva ideologija zla mora da prestane,da bi region imao šansu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путеви Србије: Едукативна кампања „Не блокирај зауставну, не заустављај живот“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.