Izvor: Lepota i zdravlje, 05.Avg.2021, 18:01
#štazavečeru: Grilovani kukuruz sa susamom
Grilovani kukuruz sa susamom zvuči kao veoma slastan izbor za današnju večeru, zar ne? Iako ga skoro svakodnevno koristimo, da li u prvobitnoj formi, formi brašna ili kao grickalicu, retko ko zna koliko je kukuruz zapravo zdrav. Ovo povrće je prepuno vlakana te sprečava zatvor i normalizuje rad organa za varenje. View this post on Instagram A post shared by @sungryul_pyungchangdong Uz to, pomaže pri gubitku viška kilograma. Kukuruz štiti srce >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i umanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja.Budući da je bogat izvor beta-karotena,ovo povrće povoljno utiče na zdravlje kože i očiju. Kukuruz takođe pruža nađem telu neophodne esencijalne minerale poput cinka, magnezijuma, bakra i mangana. Uz to, prepun je vitamin iz grupe B, koji povoljno deluju na ceo organizam. Corn also provides our bodies with essential minerals such as zinc, magnesium, copper, iron and . Ponudili smo vam sasvim dovoljno razloga da konzumirate kukuruz što više, a u nastavku vam prenosimo jedan ukusan recept, idealan za večernji obrok. Grilovani kukuruz sa susamom Sastojci: 4 kukuruza 2 kašike ulja od susama 1/2 kašike svežeg, naribanog đumbira 1/2 iseckane ljute papričice 2 kašike svežeg korijandera 1 kašika prženog susama So, biber po ukusu Isprobajte i… Grilovani patlidžan s belim mesom Način pripreme: Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Izgrilujte kukuruz, povremeno ga okrećući, sve dok ne omekša. (Oko 20 minuta). Za to vreme, pomešajte ulje susama, đumbir, ljutu papričicu i korijander i začinite po ukusu. Prebacite kukuruz u tanjir i prelijte dresingom. Dodajte proprženi susam i „uvaljajte“ kukuruz. Poslužite uz sezonsku salatu. Prijatno! View this post on Instagram A post shared by Jean House 青爭。女子(無麩質料理廚房) (@jeanlifefoodlovestory) Kako se čuva kukuruz? Kao što znamo, kukuruz može da se kuva, pari, griluje, peče u rerni ili u mikrotalasnoj. Može da se konzumira sam, ili da bude deo salata, jela i čorbi. Najbolje je odmah po kupovini skuvati svež kukuruz, ali to nije uvek praktično. Stoga je savet da čim dođete kući, kukuruz stavite u frižider. Naime, hladna temperatura će usporiti hemijsku reakciju koja utiče na gubitak slatkoće samog kukuruza. Čuvajte ga u plastičnoj posudi bez poklopca ili u plastičnoj kesi. Najbolje je da se pripremi tri dana nakon kupovine. Nakon kuvanja, može se čuvati i do 10 meseci u frižideru. lepotaizdravlje.rs voltan1/iStock/Getty Images Plus via Getty ImagesThe post #štazavečeru: Grilovani kukuruz sa susamom appeared first on Lepota i zdravlje.
Nastavak na Lepota i zdravlje...