Žene u ovim godinama najviše uživaju u seksu, želja im je tada najveća

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 08:42

Žene u ovim godinama najviše uživaju u seksu, želja im je tada najveća

Istraživači iz Teksasa proverili su koliko je seksualna želja povezana sa godinama.

Biološki sat i njegovo otkucavanje utiče na želju za seksom. U tridesetim žene često mogu da čuju taj sat. Upravo on tera žene da "iskoriste preostale godine za rađanje" i tako im se u određenom životnom periodu povećava libido.

U istraživanju objavljenom u časopisu "Personality and Individual Differences" učestvovalo je 827 žena koje su bile podeljene u tri grupe: visoka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plodnost u dobi od 18 do 26 godina, niska plodnost u dobi od 27 do 45 godina i menopauza od 46, pa nadalje. Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju "pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti", ali i "česte seksualne maštarije, aktivan seksualni život i spremnost na povremeni seks".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.