Zbog čega nikada ne bismo smeli podgrevati spanać?

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Avg.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega nikada ne bismo smeli podgrevati spanać?

Spanać je bez sumnje jedna od najzdravijih namirnica, ali treba voditi računa o tome da je prilikom njegove konzumacije najbolje pripremiti onoliko koliko ćemo ga i pojesti jer se podgrevanje spanaća nikako ne preporučuje. Spanać spada u grupu lisnatog povrća koje sadrži relativno visok nivo nitrata, koje resorbuje iz zemlje preko korena. Pročitajte i… To se traži! Zadržavaju vitkost, čuvaju zdravlje i neguju telo spolja Kada spanać odstoji, posebno ako je termički obrađen, količina >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << nitrata se povećava, a oni se u kuvanom spanaću procesom vrenja pretvaraju u nitrite. Oni su opasni jer se u organizmu spajaju s aminima i stvaraju visoko kancerogene spojeve koje nazivamo nitrozoaminima, objasnila je nutricionista Dagmar fon Kram. Kliknite na sledeću stranicu…

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.