Zašto je bolje da vežbate u prirodi

Izvor: S media, 12.Maj.2011, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je bolje da vežbate u prirodi

Toplo suvo vreme pruža mnoštvo dobrih razloga za vežbanje na otvorenom. Prvi od njih je: treniranje u prirodi je besplatno.

Nema ni dosadne opreme za kardio trening. Ne krećete se u mestu, zbog čega mišići rade prirodnije. Dišete punim plućima svež vazduh, gledate zanimljivu okolinu ili ljude umesto škripe sprava...

Mnoge teretane ne uspevaju da se otarase mirisa ustajalog znoja bez obzira na čistoću.

Vazduh koji udišemo dok smo napolju je bogatiji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kiseonikom. Doduše, u gradu je malo teže disati punim plućima: parkovi su jedini način da zbrišete od otrovnih gasova.

Naš najbolji način da stvorimo vitamin D je izlaganje tela suncu. Kada vežbamo napolju, naše telo upije dovoljno sunca da proizvede dnevnu dozu vitamina.

Saveti o jogi za početnike

Vežbanje prema horoskopskom znaku

Boravak u prirodi kao šolja kafe

Ravan stomak bez trbušnjaka

Kada vežbate napolju, imate na raspolaganju gomilu stvari zbog kojhić će i vreme i bol da brže prođu. Možete da posmatrate ljude, okoliš, životinje, pronađete nove staze i prizore koji su posebno inspirativni, zabavni ili mesta predivna za vežbanje.

Što je vreme toplije, to je više razloga da se družite i zabavljate. Odbojka, rukomet, frizbi, košarka ili fudbal su savršen način da provedete dan. Čak i obična šetnja je odličan način da sagorite kalorije i zabavite se sa prijateljima.

Vežbanje napolju nas sprečava da skraćujemo vreme treninga. Kada trčite, vozite bicikl ili hodate napolju, ne možete na sred puta da odustanete, za razliku od trake ili kućnog bicikla koji su dušu dali za smišljanje izgovora.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.