Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Maj.2016, 16:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Zasladite se tortom s čajnim kolutićima
Foto: Torte i kolači Sastojci: – 700 g čajnih kolutića – 300 ml soka od pomorandže Za fil: – 400 ml slatke pavlake – 300 g čokolade Za dekoraciju: – 200 g čokolade – 4 kašike ulja – šarene bombone Priprema: Fil: 1. U posudu staviti slatku pavlaku i 300 g čokolade izlomljene na kocke. Zagrevati na tihoj vatri (masa ne sme da provri) uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne istopi. 2. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru oko dva sata pa umutiti mikserom. Finalni postupak: 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << Čajne kolutiće podeliti na tri dela. Za jedan sloj torte potrebno je 14 čajnih kolutića. 2. Kolutiće potapati u sok od pomorandže, pa poređati na tacnu uesto kore. Premazati sa 1/3 fila, te ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Trećim delom fila premazati tortu okolo. 3. Oko torte napraviti čokoladnu tarabicu. Pucketavu foliju iseći makazama po dimenzijama torte. 4. Istopiti 150 g čokolade sa 4 kašike ulja na pari te špatulom razmazati po foliji i to na deo sa ispupčenjem. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo stegne. 5. Folijom obmotati tortu i ostaviti da odstoji 10-15 minuta, a zatim pažljivo odlepiti foliju od čokolade. 6. Po vrhu torte posuti mlevene čajne kolutiće i ukrasiti šarenim bombonama.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Zasladite se tortom s čajnim kolutićima
Izvor: Svet, 07.Maj.2016
Foto: Torte i kolači Sastojci:. – 700 g čajnih kolutića. – 300 ml soka od pomorandže. Za fil:. – 400 ml slatke pavlake. – 300 g čokolade. Za dekoraciju:. – 200 g čokolade. – 4 kašike ulja. – šarene bombone