Zapečene makarone sa slaninom i šampinjonima: Neodoljive su

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Jan.2024, 12:33

Zapečene makarone sa slaninom i šampinjonima: Neodoljive su

Ako vam se jede nešto baš ukusno, a da se lako priprema imamo odličan recept – zapečene makarone sa slaninom i šampinjonima. Volimo zapečene makarone u svim varijantama jer su preukusne. Od klasičnih sa sirom (koje su najpoznatije), sa mesom, prazilukom, pečurkama, kobasicom, slaninom… A najbolje je to što je ovo jedno od onih jela sa kojim ne možete pogrešiti. Slobodno dodajte sastojke po želji Zapečene makarone sa slaninom i šampinjonima Ovo je jelo kojem je teško odoleti, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << je kalorično. Pa ako ste na dijeti, vodite računa o veličini porcije. Umesto slanine, možete staviti šunku, kobasicu, pečenicu – šta više volite. A osom šampinjona, zapečene makarone možete pripremati i sa ostalim vrstama gljiva. I to zavisi od vašeg ukusa. Na Instagramu smo pronašli zanimljiv recept za pripremu zapečenih makarona:   Прикажи ову објаву у апликацији Instagram   Објава коју дели Nurliyana Mansor (@didapuryana) Recept za zapečene makarone sa slaninom i šampinjonima Sastojci: 300 g makarona 200 g slanine, iseckane 200g šampinjona, iseckanih 1 glavica crnog luka, sitno iseckana 2 čena belog luka, sitno iseckana 1 kašika brašna 2 kašike maslaca 500 ml mleka 200g rendanog sira (čedar, gauda ili neki drugi po izboru) so i biber po ukusu prstohvat muskatnog oraščića 2 kašike seckanog svežeg peršuna Priprema: Skuvajte makarone u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih i stavite sa strane. U velikoj tiganju, propržite slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte crni i beli luk, pa dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i puste tečnost. U drugoj šerpi, otopite maslac i propržite brašno. Postepeno dodajte mleko uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice. Kuvajte sos dok ne postane gust i kremast. Dodajte rendani sir u sos i mešajte dok se potpuno ne istopi. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem po ukusu. Pomešajte makarone, slaninu, luk, šampinjone i sos. Prebacite smesu u vatrostalnu posudu i poravnajte površinu. Pospite seckanim peršunom. Ako želite, možete posuti makarone narendanim parmezanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa oko 20-25 minuta, dok se ne stvori lepa zlatno-smeđa kora. Služiti toplo. Prijatno! Nelea Reazanteva/gettyimages.comThe post Zapečene makarone sa slaninom i šampinjonima: Neodoljive su appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Carske projice sa spanaćem i slaninom: Idealne za doručak i užinu

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Jan.2024, 12:33

Danas smo se prisetili odličnog recepta za za doručak ili užinu koju možete poneti na posao – carske projice sa spanaćem i slaninom. Toliko je različitih recepata i jela da ne znamo šta bismo pre napravili ili isprobali. Ali jedan recept nikada ne pada u zaborav, a to je carska proja. Nema joj...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.