ZATEŽU VRAT I ELIMINIŠU PODBRADAK: Uz pomoć ove 3 jednostavne vežbe uklonićete ZNAKE STARENJA i opuštanja kože

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2022, 19:57

ZATEŽU VRAT I ELIMINIŠU PODBRADAK: Uz pomoć ove 3 jednostavne vežbe uklonićete ZNAKE STARENJA i opuštanja kože

Već posle 30. godine na vratu počinju da se primećuju prvi znakovi starenja

Koža postepeno gubi elastičnost i smanjuje se proizvodnja kolagena, dok podbradak može da nastane kao rezultat gena ili premasne prehrane, odnosno viška kilograma. I jedno i drugo može da bude posledica i pasivnog stila života, loše ishrane i naizmeničnog mršavljenja i debljanja, ali na sreću postoje jednostavne i efikasne joga vežbe koje će vam pomoći da vratite mladolik izgled.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Vežbe koje uključuju istezanje vrata možete praktikovati i za računarom. Važno je da ih izvodite polako i svesno jer je kičma u ovom delu posebno osetljiva, te nikada ne pravite nagle pokrete s vratom.

Vežba br. 1 – poljupci prema nebu

1. Udahnite i podignite bradu prema gore (osetite kako se vrat zateže), pogled usmerite prema gore, napućite usne pa pošaljite 20 poljubaca prema nebu.

2. Vratite glavu u neutralan položaj. Ponovite vežbu 5-10 puta. Ova vežba je izvrsna za vrat i pomaže u uklanjanju podbratka.

Vežba br. 2 – uvo prema ramenu

1. Polako pošaljite glavu u stranu i spustite desno uvo prema desnom ramenu. Pokušajte što više da približite uvo ka ramenu, ali pazite da ne osećate bol i preveliku napetost. Zatim polako vratite glavu na sredinu.

2. Polako spustite levo uvo prema levom ramenu. Opet, pokušajte što više da približite uvo ramenu. Zatim polako vratite glavu na sredinu.

3. Više puta ponovite ovu vežbu na jednu i na drugu stranu.

Vežba br. 3 – pogled preko ramena   

1. Stanite uspravno. Zatim isprepletite prste ruku iza leđa i pokušajte što više da ispružite ruke.

2. S izdahom polako okrenite glavu u desnu stranu i usmjerite pogled preko ramena koliko možete da okrenete glavu. Ostanite u ovom položaju 5-6 sekundi i dišite normalno.

3. S udahom vratite glavu na sredinu pa s izdahom polako okrenite glavu u levu stranu i usmerite pogled što više preko ramena, u zavisnosti od toga koliko možete da zarotirate vrat. Zadržite položaj tokom 5-6 sekundi i normalno dišite.

4. Polako vratite glavu na sredinu i vratite ruke u normalan položaj (otpustite isprepletene prste).

BONUS VIDEO: Jutarnja rutina voditeljke Sanje Kužet - Ovako započinje dan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.