ZA PUTOVANJE BEZ STRESA! Uz OVE TRIKOVE deca će biti mirna i uživaće u VOŽNJI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 13:14

ZA PUTOVANJE BEZ STRESA! Uz OVE TRIKOVE deca će biti mirna i uživaće u VOŽNJI!

Primenite savete.

 Često je planiranje vožnje i polazak na put sa decom pravi mali nervni slom, ali ne mora uvek da bude tako. Pratite neke od saveta i učinite putovanje i vama i njima opuštenim i zanimljivim.

 1. Nikada ne polazite na put onog dana kada počinje školski raspust, niti se vraćajte s puta dan pred početak škole. Tada su najveće gužve na putevima.

2. Planirajte česte pauze tokom puta, naročito ako vam deca više nisu bebe, a još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nemaju četiri do pet godina. Deca toga uzrasta ne vole vožnju.

3. Jedite svi lagana jela i pijte dovoljno tečnosti. Pošto deca u vožnji obično imaju apetit, dajte im da jedu, ali pazite da jelo nije ni slano, ni masno. Za piće je najbolji razređen voćni sok ili blag, hladan i nezaslađen biljni čaj.

4. Na dečiju sedištuobavezno položite frotirni peškir. On će upijati znoj, a dete će se osećati ugodnije.

5. Deci u automobilu leti su dovoljne kratke pantalonice i majica bez rukava.

6. Na prozor kroz koji padaju sunčevi zraci zakačite pelenu ili veći peškir.

7. Deci povremeno pokvasite ruke i noge - to će ih zabaviti i rashladiti.

8. Izbegavajte promaju u kolima. Ni kad je jako vruće ne smete voziti otvorenog prozora. Deca se lako prehlade.

9. Ne zaboravite: Vlažne maramice, salvete i kesu za otpatke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.