Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 07:54
ZA LJUBITELJE ČOKOLADE: Donosimo recept za popularni kolač CRNAC bez JAJA, sve što ćemo reći - BRZ, LAK i EFIKASAN
Poslastica kao iz poslastičarnice.
Srpske domaćice poludele su za kolačem koji se krije iza zanimljivog naziva "Crnac bez jaja". Osim interesantnog imena, koje svakako rasplamsava maštu, ovaj kolač je i bogatog ukusa, a sprema se vrlo lako.
Potrebno je:
Za koru
Za preliv
Priprema:
Pomešati suve sastojke pa dodati jogurt, ulje, suvo groždje i sve izmešati. Sipati smešu u pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Vruć kolač premazati džemom i preliti čokoladom. Ostaviti da se prohladi, a onda poslužiti.
Nastavak na SrbijaDanas.com...
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.