Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Okt.2015, 16:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Vikend poslastica: Pasta torta
Foto: Dobra hrana Sastojci: Za koru: 4 jajeta 4 kašike šećera 4 kašike brašna 4 kašike mlevenih oraha 4 kašike čokolade u prahu Za fil: 500 g putera 500 g šećera u prahu 400 g eurokrema 6 žumanaca 2 vanil-šećera 16 kašika mlevenih oraha Za preliv: 3 dl mleka 3 kašike ruma Za dekoraciju: 50 g čokolade 3 kašike ulja Sve naše vikend poslastice pronađite OVDE. Priprema: Kora: 1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << Dodati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom. 2. U pripremljenu smesu dodati brašno, mlevene orahe i čokoladu u prahu, te polako promešati varjačom. 3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Ostaviti da se ohladi a potom poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore. Fil: 1. U odgovarajućoj posudi sjediniti puter, šećer u prahu, eurokrem, žumanca, vanil-šećer i mlevene orahe. Umutiti mikserom kako bi se dobila kremasta masa. Ceo recept počitajte OVDE.
Nastavak na Lepota i zdravlje...