VI UŽIVATE, A BAKTERIJE SE MNOŽE: Postoji pravilo koliko često treba menjati peškir

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 20:01

VI UŽIVATE, A BAKTERIJE SE MNOŽE: Postoji pravilo koliko često treba menjati peškir

Ovo treba uraditi nakon korišćenja peškira.

Da li spadate u ljude koji peškir bacaju na pranje već posle prve upotrebe ili ga koristite nekoliko puta dok ne počne da se oseća na ustajalo?

U suštini, jasno je da iz tuš-kabine ne izlazite prljavi, te da se brisanjem nakon tuširanja peškir i ne uprlja. Možda postoje neke kožne bakterije koje se za njega zalepe, ali one su zanemarive.

Jedino je važno da ga odmah nakon toga okačite da se osuši, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer ako danima ostane zgužvan i vlažan, pojaviće se onaj neprijatni miris.

Ipak, to ne znači da treba da ga koristite tako unedogled. Pravilo je da svoj peškir možete koristiti tri puta.

Nakon toga bi bilo dobro da ga promenite, jer svaki put kada se pokvasi, bakterije na njemu dobijaju idealnu priliku za širenje i razmnožavanje. Nakon nekog vremena peškir postaje prilično prljav.

Srbija Danas/K.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.