VELIKA PRAVOPISNA GREŠKA: Najstarija MOLITVA koju nam je predao Isus piše se OVAKO, svaki PRAVOSLAVAC mora da zna

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 14:59

VELIKA PRAVOPISNA GREŠKA: Najstarija MOLITVA koju nam je predao Isus piše se OVAKO, svaki PRAVOSLAVAC mora da zna

Molitva Očenaš je osnov svih drugih molitvi i stub pravoslavlja!

OČE NAŠ - Hrišćanine, kad izrečeš ove reči, tim priznaješ da je tvoj Otac nebeski u isto vreme i Otac tvoga sluge i nadničara, tvog bolesnog suseda i samrtnika.

Međutim, da li ste znali da se sam naziv ove molitve piše "Očenaš"?

Očenaš, poznata i kao Molitva Gospodnja, hrišćanska je molitva i po Novom Zavetu jedina propovedana od samog Isusa Hrista. Zapisana je u Bibliji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U jevanđeljima po Mateju i Luki nalazi se zapisano kada i kako je nastala molitva. U Matejevom jevanđelju Očenaš se nalazi u sklopu Govora na gori (Mt 6,5-15), a u Lukinom u izveštaju o Isusovom putu u Jerusalim (Lk 11, 1-13).

Apostoli su često viđali Isusa kako moli, i tom jednom prilikom zamolili su ga da ih on sam pouči kako će moliti i tada je nastala Molitva nad molitvama.

Brojni crkveni oci, prepoznali su važnost ove molitve, tako da su u svojim delima rado komentarisali pojedine delove Očenaša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.