VALENTINO VIRTUELNI MUZEJ

Izvor: GlamDama.com, 07.Dec.2011, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VALENTINO VIRTUELNI MUZEJ

Valentino Garavani presekao je virtuelnu vrpcu na svom najnovijem projektu, digitalnom muzeju dizajna 50 godina Valentina.
Valentino Garavani virtuelni muzej pretvara bajte u balske haljine, prezentujući više od 300 dizajnerovih najzapamćenijih kreacija. Besplatan dodatak daje mogućnost posetiocima da zavire u kampanje, slike sa crvenog tepiha i magazinske editorijale iz prošlosti, i to sve u sjajnoj digitalnoj galeriji.
’Dame i Gospodo, danas smo svedoci rođenja revolucije,’ >> Pročitaj celu vest na sajtu GlamDama.com << rekla je Anne Hathaway na otvaranju muzeja. ’ Porodica Valentino je stvorila nešto što nikada pre nije postojalo: virtuelni muzej koji će promeniti umetnost, svet umetnosti, i kako mi doživljavamo oba, zauvek.’
Različiti ’saloni’ prikazuju haljine grupisane po bojama, printu, detaljima i značaju za samu kuću. Neverovatna crno-bela haljina koju je nosila Julia Roberts na dodeli oskara je tamo, kao i venčanica Jackie Kennedy. A što se tiče crvene sobe – pa, dovoljno je reći, postoji razlog zašto Valentino poseduje ovu boju.
Između holova digitalnih manekena su video ekrani na kojima se mogu videti intervjui sa dizajnerom i partnerom Giancarlom Giammetti. Valentino i Giammetti su uložili nekoliko miliona dolara u ovaj projekat da bi sačuvali dizajnerovu zaostavštinu.
 
 

 
          
 

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nastavak na GlamDama.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GlamDama.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GlamDama.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.