Uvijeno testo za nikad slasniji doručak: Ovo punjenje se prosto TOPI u ustima! (VIDEO RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 11:41

Uvijeno testo za nikad slasniji doručak: Ovo punjenje se prosto TOPI u ustima! (VIDEO RECEPT)

I one manje iskusne domaćice će moći da ga naprave!

Sigurni smo da su retki oni ljudi koji ne vole da se s vremena na vreme počaste dobrim pecivom, još kad je domaće i iz vaše radinosti, zadovoljstvo je još veće.

Ovu "pogaču" izdvaja jednostavnost pravljenja, iako će vam se na prvi pogled učiniti malo komplikovano. Odlična je za dobar početak dana, ali verujemo da se ukućani ne bi bunili ni da je imaju za večeru.

Evo kako se pravi:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Potrebno je za testo:

Za nadev:

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti mekše testo i ostaviti da odmori da naraste. Spanać obariti, pa ga iseckati ili pustiti u blender. Izmešati sa sirom.

Naraslo testo izravnati na stolu oko pola cm, pa premazati prvo ajvarom, pa mešavinom spanaća i sira. Uviti u rolat, pa iseći 10 cm. Rolat sastaviti u krug i postaviti na pek papir.

Podeliti testo na 4 dela, nožem iseći, ali ne do kraja, a svaku četvrtinu još na dva dela. Svaki deo okrenuti jedan prema drugom.

Kompletno testo sa hartijom prebaciti u tepsiju. Pokriti da odmori, pa testo premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 190 stepeni, oko 45 minuta, da lepo porumeni.

Pogledajte i kako se pravi:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.