Uskoro besplatni proizvodi: Ovo treba da služi za primer drugima

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro besplatni proizvodi: Ovo treba da služi za primer drugima

Škotski parlament danas bi trebalo da odobri planove da sanitarni proizvodi budu dostupni svim ženama besplatno, čime bi ta država postala prva na svetu koja je to učinila.

Ovom odlukom bi proizvodi poput tampona i uložaka bili besplatni za sve žene u Škotskoj, dostupni na određenim javnim mestima kao što su centri u zajednici, omladinski klubovi i apoteke.

Očekuje se da će plan danas proći svoje prvo glasanje u škotskom parlamentu, javlja Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Predlog zakona iznela je poslanica Monika Lenon, koja je prvi put podnela nacrt predloga 2017. godine.

Očekuje se da će cena te odluke biti oko 24,1 miliona funti (28,84 miliona evra).

"To nisu luksuzni predmeti. Oni su zaista neophodni i niko u Škotskoj ne bi trebalo da bude bez proizvoda za menstruaciju."

Škotska je 2018. godine bila prva vlada u svetu koja je obezbedila besplatne sanitarne proizvode u školama, na fakultetima i univerzitetima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Revolucionarna odluka - sanitarni proizvodi za žene uskoro besplatni

Izvor: B92, 25.Feb.2020

Edinburg -- Škotski parlament danas bi trebalo da odobri planove da sanitarni proizvodi budu dostupni svim ženama besplatno...Time bi ta država postala prva na svetu koja je to učinila. Tom odlukom bi proizvodi poput tampona i uložaka bili besplatni za sve žene u Škotskoj, dostupni na određenim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.