Upoznajte se sa fitness rekvizitom koji osvaja Srbiju!

Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Sep.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte se sa fitness rekvizitom koji osvaja Srbiju!

Autor: Milan Zarić MSc

Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja

www.licnitrener.com

Svaki novi, drugačiji fitness rekvizit nam donosi novi metod vežbanja. Danas su gotovo celi fitness programi vezani za jedan rekvizit, takvi primeri su girja (kettlebell), pilates lopta, elastične trake, ali i rekvizit koji danas krupnim koracima osvaja Srbiju, to je TRX i njegov suspension training.

Izgled TRX-a je vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << jednostavan. To su dve nerastegljive trake na čijim krajevima postoje rukohvati slični karikama, tajna je ipak u filozofiji tog jednostavnog rekvizita i načinu na koji opterećuje mišić.

Jedan moj vežbač je rekao da je posao trenera, odnosno da je razlika između dobrog i lošeg trenera ustvari njegova mašta i način kako da od jednostavne vežbe koja je svima poznata „izmisli“ novu varijaciju specifično prilagođenu za svakog vežbača ponaosob, to je posebno važno kod TRX-a, kod njega je kreativnost trenera najbitnija.

Ono što je svakako prednost TRX-a je da to nije rekvizit koji angažuje samo noge ili samo gornji deo tela već sa njim vežbate celo telo, kod nekih vežbi čak i u isto vreme, što ga čini savršenim rekvizitom za programe redukcije telesne mase ali i funkcionalan trening.

Sa TRX-om možete raditi čučanj, iskorak, sa jednom ili dve noge, možete raditi sklekove, razvlačenje, veslanje, biceps, triceps, ramena, zadnjicu, baš svaki mišić i skoro svaku vežbu koju ste do sada radili na svom „standardnom“ treningu.

Iskoristite svaki novi fitness rekvizit i unapredite svoj trening, pružite svom telu drugačiji način vežbanja, menjajte metodu i vrstu treninga, ubijte dosadu i rutinu, napredujte brže, TRX je jedan od rekvizita koje ne smete propustiti.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.