Ukusan ručak pun vitamina: Piletina sa povrćem iz rerne

Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Mar.2024, 14:18

Ukusan ručak pun vitamina: Piletina sa povrćem iz rerne

Piletina sa povrćem iz rerne je ručak pun vitamina.  Ako tragate za jednostavnim jelom koje ispunjava sve nutritivne potrebe jedne porodice, piletina sa povrćem iz rerne je odlična ideja. Evo kako da je pripremite. Da li je piletina sa povrćem iz rerne zdrav obrok? Ovaj recept sadrži pileće meso, koje je dobar izvor proteina, kao i raznovrsno povrće koje pruža vitamine, minerale i vlakna, tako da se zaista može smatrati zdravim obrokom. Konkretne nutritivne vrednosti ovog obroka zavise >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << od mnogih faktora kao što su gramaža sastojaka, način pripreme, tačna količina ulja i meda koju koristite, kao i sastav drugih sastojaka koje dodajete. Međutim, ovo je opšta procena: Za 1 kg pilećih bataka i karabataka (bez kostiju i kože): Energetska vrednost: oko 1200-1400 kcal Proteini: oko 120-140 g Masti: oko 60-80 g Ugljeni hidrati: 0 g Za povrće (crveni krompir, šargarepe, crvena paprika, ljubičasti luk, čeri paradajz, beli luk): Energetska vrednost: oko 400-500 kcal Proteini: oko 10-15 g Masti: oko 1-5 g Ugljeni hidrati: oko 80-100 g Kako se priprema piletina sa povrćem iz rerne? Sastojci: 1 kg bataka i karabataka 1 kašika mlevene paprike 1/2 kašike bibera 1 kašika belog luka u granulama 2 kašičice senfa 1 kašika meda 4 veća crvena krompira 2 šargarepe 1 crvena paprika 1 ljubičasti luk 100g čeri paradajza 1 glavica belog luka So, biber, origano po ukusu Priprema piletine sa povrćem iz rerne: Napravite pac: u činiji pomešajte med, senf i začine. Piletinu dobro posolite, a onda je ubacite u marindau na najmanje sat vremena. Povrće očistite, isecite na krupnije komade i onda prokuvajte dok ne omekša. Ocedite. Tepsiju nauljite i poređajte prokuvano povrće. Preko toga poređajte sečeni luk. Posolite i prelijte sa još malo ulja pa sve dobro izmešajte. Preko povrća stavite meso i sipajte preko preostalu marinadu. Oko povrća zadenite neoljuštene čenove belog luka i komadiće putera. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pred pečenja ubacite čeri paradajt i pecite piletinu još 5-10 minuta. Prijatno! liechka75/gettyimagesplusThe post Ukusan ručak pun vitamina: Piletina sa povrćem iz rerne appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.