
Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Feb.2020, 18:52 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Ukusan obrok sa malo kalorija – Specijaliteti sa piletinom (recepti)
Nakon perioda slavlja i konzumiranja vrlo kalorične hrane vreme je da pređemo na nemasna jela koja ne goje i ne opterećuju želudac. Predstavljamo vam dva specijaliteta sa piletinom koje je izvor vitamina B kompleksa, fosfora, gvožda, cinka i proteina Pečene pileće grudi sa susamom Za 2 osobe Priprema 50 minuta Sastojci: 400 g pilećih grudi 100 ml majoneza 2 supene kašike senfa 100 g rendanog parmezana kašičica belog luka u prahu kašičica origana kašičica susama 200 g šampinjona 4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << struka mladog luka biber so Savršena trpeza za iznenadne goste Priprema: Majonez, senf, parmezan i beli luk ubacite u dublju posudu i mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijenom smesom premažite pileće grudi, posolite, pobiberite, pospite susamom i origanom, a potom poređajte u vatrostalnu posudu, prethodno premazanu puterom. Prekrijte papirom za pečenje i pecite 40 minuta na 185 stepeni. U međuvremenu operite šampinjone i propržite ih kratko na ulju. Sačekajte desetak minuta da se ohlade pa ih poslužite sa iseckanim mladim lukom. Piletinu ukrasite listovima origana, piše “Story”. Salata od piletine sa bademom Za 2 osobe Priprema 35 minuta Sastojci: 2 pileća filea oko 400 g 2 čena belog luka kašičica soja sosa 0,25 kašičice crvene mlevene paprike kašika maslinovog ulja 2 kašike sveže ceđenog limunovog soka 3 kašike meda 200 g badema 1 zelena salata 3 kašičice senfa 2 kašičice balzamiko sirćeta so biber Ukusna posno jelo: Šaran zapečen u rerni Priprema: Sok od svežeg limuna pomešajte sa soja sosom, biberom, mlevenom paprikom, kašikom meda, belim lukom i malo soli. Dobijenu marinadu pospite po piletini, prekrijte folijom i ostavite da odstoji. Nakon 15 minuta meso izvadite iz frižidera i pecite na zagrejanom gril tiganju s pola kašike ulja. Kada se ohladi, isecite ga na kocke i ubacite u činiju za serviranje. Po njemu pospite zelenu salatu i bademe, a potom sve prelijte mešavinom senfa, balzamiko sirćeta, soli i ostatakom ulja i meda. Foto: Guliver/Gettyimages
Nastavak na Lepota i zdravlje...