Ukoliko ne menjate posteljinu redovno, možete da izazovete VELIKE ZDRAVSTVENE PROBLEME!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 07:59

Ukoliko ne menjate posteljinu redovno, možete da izazovete VELIKE ZDRAVSTVENE PROBLEME!

Pranje posteljine jednom nedeljno je obavezno

Iako bi posteljinu trebalo da menjamo jednom nedeljno, mnogi ne praktikuju ovu higijensku preporuku. Posledice su ozbiljne, a lekari su objasnili koji zdravstveni problemi mogu da se jave.

Ukoliko se ne pridržavate pravila pranja posteljine jednom nedeljno, dermatolog Alok Vij upozorava da prljava posteljina može izazvati svrab kože, napade astme, sezonske alergije ili osip. Takođe, javljaju se i grinje usled nehigijenskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uslova, a one dalje pogoršavaju gore navedene bolesti.

"Grinje su sitni paraziti koji izazivaju iritacije na koži, te mogu pogoršati simptome alergije kod mnogih ljudi. Grinje se mogu razmnožavati velikom brzinom i žive od mrtvih ćelija kože. Ukoliko ne želite da delite krevet sa njima, preporučujem da redovno perete posteljinu, bar jednom nedeljno", kaže dermatolog.

, ali se, takođe, preporučuje i dva do tri puta nedeljno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.