Ubicu Tijane Jurić posećuje samo jedna osoba, a ona je ŽENA: Evo šta u zatvoru radi jedan od najjezivijih monstruma ikada

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jun.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubicu Tijane Jurić posećuje samo jedna osoba, a ona je ŽENA: Evo šta u zatvoru radi jedan od najjezivijih monstruma ikada

Uskoro će biti tačno tri godine od kada je Srbiju u crno zavio Dragan Đurić, monstrum koji je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine oteo, silovao i svirepo ubio Tijanu Jurić koja je tada imala samo 15 godina.

Dvadeset i pet minuta iza ponoći. Blizina vojvođanskog sela Bajmok. Na jednom seoskom putu Tijana je nestala u mraku, u rukama psihopate Dragana Đurića. Na putu, u prašini, ostala je samo njena bela patika koja je slutila na zlo.

Dvanaest dana kasnije, tačnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 7. avgusta, pronađeno je njeno telo na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Kasno u noć, trinaestog dana potrage, oko pola jedan, iz vrha srpske policije objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić.

Kao ubica Jurićeve (15) označen je mesar Dragan Đurić (34) iz beogradskog naselja Surčina.

Dobio je maksimalnu kaznu - 40 godina.

Služi je u najtežem zatvoru kod nas, u Padinskoj Skeli, u takozvanoj - Novoj Skeli.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin: Youtube / SuRTVCity

Svi se pitaju šta radi i kako provodi vreme jedan od najvećih monstruma Srbije? Da li je dobio ono što zaslužuje?

Prema zatvorskim propisima, pravo na korišćenja slikarskog atelja, sportske hale, vežbaonice i ljubavne sobe Đurić može da stekne nakon što se završi njegova procena i odredi program postupanja. Za sada, kako saznajemo, nije dobio to pravo.

- Đurić nije radno angažovan. Zatvoren je, a u toku dana ima šetnje - rekli su nam iz uprave Nove Skele.

Zanimalo nas je kakvo je Đurićevo zdravstveno stanje.

- Što se tiče njegovog zdravlja, dobro je - rekli su.

Inače, Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Foto: freeimages.com/Lauren J, Facebook/Dragan Djuric

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Dragan Đurić je nedavno dobio i cimera.

Do medija je tokom protekle tri godine došla informacija da mu paketi stižu dva puta mesečno, a da u njima mogu biti i razne stvari za razonodu, poput knjiga, konzole za igricu, koju Đurić navodno poseduje.

Dragana Đurića, kako se pisalo, posećuje samo majka, a prema poslednjim informacijama, on nije pokazao nikakvo kajanje za ovaj težak zločin koji je počinio. Nedavno je čak pokušao i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim rečima, iznudila i podmetnula priznanje.

Foto: Facebook/Dragan Djuric, Profimedia

Naravno, nijedan advokat to nije prihvatio.

A, ovako je glasilo Đurićevo priznanje tokom suđenja. Upozoravamo da je njegova izjava samo za one sa "jačim želucem".

- Udario sam je automobilom i ugurao u vozilo. Odvezao sam je u neku njivu na strnjiku, ugasio motor i svetla. Izudarao sam je šakom u glavu. Onesvestila se.

- Na mesečini sam video i da joj je usna bila otečena. Ožedneo sam, pa sam se napio vode, posle čega sam upalio farove na vozilu. Otkopčao sam joj pantalone i svukao ih zajedno sa gaćicama.

- Otimala se i ritala nogama. Ostala je u čarapama i grudnjaku. Obrisao sam je mojom majicom po genitalijama i svuda...

Foto: Fondacija Tijana Juric

Tokom protekle godine, medijima se obratio i ogorčeni otac Tijane Jurić koji se pozvao na svoje izvore i naveo da Dragan Đurić, po njegovim rečima, živi bolje od polovine stanovnika u Srbiji.

– Ubica mog deteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – kaže otac ubijene Tijane.

Šta vi mislite o uslovima u kojima Dragan Đurić služi maksimalnu kaznu u Srbiji? Pišite u komentarima.

(Milica Čule/Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ubicu Tijane Jurić u zatvoru posećuje samo jedna osoba, a ona je ŽENA: Evo o kome je reč

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2017

Evo šta u zatvoru radi jedan od najjezivijih monstruma ikada..Uskoro će biti tačno tri godine od kada je Srbiju u crno zavio Dragan Đurić, monstrum koji je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine oteo, silovao i svirepo ubio Tijanu Jurić koja je tada imala samo 15 godina...Dvadeset i pet minuta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.