UZALUD PIJEŠ VITAMIN C! Ove NAMIRNICE u potpunosti ANULIRAJU DEJSTVO ovog suplementa, izbegavaj ih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 10:00

UZALUD PIJEŠ VITAMIN C! Ove NAMIRNICE u potpunosti ANULIRAJU DEJSTVO ovog suplementa, izbegavaj ih!

Nema efekta!

Vitamin C jedan je od najvažnijih vitamina koji pomaže održavanje mnogih bioloških funkcija, uključujući sintezu kolagena, zarastanje rana, popravku i održavanje hrskavice, kostiju i zuba. Vitamin C je takođe jak antioksidans, što znači da može neutralizovati slobodne radikale koji oštećuju ćelije na genetskom nivou.

Danas se široko reklamira kao prirodna odbrana od prehlade, a ovaj "pojačivač imunog sistema" dustupan nam je u raznim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << varijantama.

Prodaje se u kapsulama, tabletama za žvakanje, u formi praška, dok se za decu proizvodi u raznim ukusima. Posebno je efikasan u kombinaciji sa drugim vitaminima kao što su cink ili selen, a putem najpoznatijeg sajta za kupovinu možete lako poručiti ovaj vitamin prilagođen potrebama vašeg organizma.

Međutim, jako je važno da se prilikom uzimanja vitamina C pridržavate propisanih doza i ne prekoračite preporučene dnevne količine. Takođe, poželjno ga je konzumirati u jutarnjim satima kako bi se podigla energija organizma, ali još je važnije da vodite računa sa kojom hranom ga unosite.

Ovo je spisak namirnica koje ne treba kombinovati sa vitaminom C:

Džigerica

Džigerica je vrlo zdrava, ali i izuzetno bogata bakrom. Ako se konzumira sa vitaminom C, bakar u jetri može da učini da vitamin C izgubi efikasnost, pa će njegov unos samo anulirati korisne efekte antioksidanata, ali i mesa.

Mleko

Vitamin C može lako da oksidira, dok mleko sadrži oksidirajuću supstancu vitamin B2. Ako se konzumiraju zajedno, oba vitamina gube efikasnost.

Školjke i morski plodovi

Školjke i morski plodovi sadrže mnogo arsenida. Kada se konzumiraju zajedno, petovalentni arsenid će se pretvoriti u trovalentni arsenid koji je fatalan, pa je ova kombinacija strogo zabranjena!

Lijekovi za snižavanje holesterola

Vitamin C ima antioksidaciono svojstvo, što može da poništi dejstvo lekova za smanjenje holesterola (niacin i simvastatin).

Limun i kisele jabuke

Ovo kiselo voće u kombinaciji sa vitaminom C lako može izazvati iritaciju u želucu, pa je savet da se ova kombinacija izbegava kako se ne bi narušio dragoceni balans želudačne kiseline.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

AKO PIJETE VITAMIN C NE SMETE DA JEDETE OVU HRANU! Jedna kombinacija može biti FATALNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021

Danas se široko reklamira kao prirodna odbrana od prehlade, a ovaj “pojačivač imunog sistema” dustupan nam je u raznim varijantama...U poslednje vreme veliki broj ljudi počeo je da koristi različite suplemente i vitamine kako bi se zaštitili od virusa i prehlada, ali i kako bi ojačali svoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.