UNIŠTAVA CELULIT, ČISTI BUBREGE I JETRU! Evo koji ČAJ treba da pijete ove sezone!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNIŠTAVA CELULIT, ČISTI BUBREGE I JETRU! Evo koji ČAJ treba da pijete ove sezone!

Oduševiće vas rezultati!

Čaj od peršuna za mršavljenje je napitak poznat od davnina. Ne samo da je odličan izvor vitamina A i K, več sadrži i određene količine gvožđa, kalijuma i vlakana. Prepun je hranljivih materija, eteričnog ulja i antioksidanata do te mere da ga često nazivaju i super hranom.

U narodnoj medicini, peršun se koristi za lečenje niza različitih bolesti. Poznat je kao lek za izbacivanje viška tečnosti iz organizma, za bubrege, urinarne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << infekcije.

Kao lekovita biljka, peršun ima veliki broj prednosti koje možete da iskoristite samo ispijanjem čaja na redovnoj osnovi.

A post shared by 🌳Радивоје🌲 (@zivetisabiljkama) on Oct 27, 2019 at 1:20pm PDT

Biljka peršun

Peršun (Petroselinum crispum) je dvogodišnja biljka koja može dostići i do 30 cm u visinu. Poreklom je iz mediteranskog regiona a danas se uzgaja širom sveta kao začinska biljka. Nazivaju ga još i majdonos, petrusin, peršun, petrusimul, petrusim, zelen.

Koren peršuna je beo, repast i tanak. Listovi su različitog oblika i najbolje ih je brati u proleće i jesen.

Postoje dve osnovne vrste peršuna : peršun korenaš ( ima odlično razvijen korenov sistem ) i peršun lišćar.

Svi delovi ove biljke su lekoviti.

Dobrobiti čaja od peršuna

Peršun je začinska biljka bogata vitaminima A, B, C, E i K, i mineralima, kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, vlakna i antioksidativnih flavonoida.

Čaj od peršuna za čišćenje organizma

Peršun caj se najviše koristi zbog svojih diuretik svojstva.  Antioksidansi i hlorofil  u listu biljke pomažu da se iz organizma izbace štetni  i toksični elementi koji izazivaju inflamaciju i infekcije.

Ovaj čaj se može koristiti za lečenja artritisa i reume, izlučivanjem štetnih materija iz organizma i smanjenjem oticanja zglobova.

Sprečava zadržavanje vode u telu i tako pomaže u smanjivanju celulita, smanjenjem prekomerne tečnosti u tkivima.

Čaj od peršuna stimuliše pluća za pražnjenje i eliminiše zagađivače koji mogu da se akumuliraju  u vaš respiratorni sistem. I na taj način omogućava bolje disanje.

Potpomaže u radu bubrega i jetre

Peršun čaj je izvrstan diuretik. Olakšava izbacivanje urina,  oslobađa i čisti bubrege i bešiku od toksina. Ujedno vrši i prečišćavanje krvi.

Napitak se preporučuje kod pacijenata  koji imaju kamen u bubregu.

Ispijanjem čaja možete tretirati blage bolesti bubrega i infekcije bešike, poznate kao cistitis. Može da smanji oticanje žlezda kao poslastica drugih infekcija urinarnog trakta i prostate.

Čaj od peršuna za mršavljenje može  biti od pomoći za jetru, ali može i poboljšati izgled kože, čineći je svežom i zdravijom.

A post shared by PLAVI FIKUS (@plavi.fikus) on Sep 28, 2019 at 4:18am PDT

Poboljšava rad digestivnog trakta

Čaj od peršuna se preporučuje za ispijanje  pre obroka ukoliko imate problem sa probavom ili mučninom. Enzimi u ovom napitku  mogu pomoći vašem stomaku tako što smanjuje gasove i grčeve u stomaku i crevima.

Pomaže bolje funkcionisanje creva, eliminišući nepotrebne masti i toksine iz tela. Na takav način rešavate se nadutosti, nadimanja, i bolnih zatvora.

Oralna higijena

Peršun vas rešava neprijatnog zadaha. Ovim čajem možete ispirati usta. Takođe, sprečava infekcije usne duplje i upalu desnih. Možete ga koristiti kao prevenciju za razne upale i infekcije. Osim toga, jača zube i sprečava paradentozu.

Čaj od peršuna za zdravo srce

Šolja peršunovog čaja može povoljno uticati na zdravlje srca. Vitamini i antioksidanti koji se nalaze u ovoj biljci, smanjuju loš holesterol u krvi i regulišu krvni pritisak.

Poboljšava imunitet

Peršun biljni čaj je izvor minerala i vitamina koji mogu pomoći da se telo oporavi od fizičke iscrpljenosti. Ova biljna infuzija je posebno bogata gvožđem i vitaminom C, koji su od suštinskog značaja za borbu protiv anemije.

Redovna konzumacija ovaj napitak može  pomoći u unosu vitamina D i K, i kalcijuma, koji pomažu da održimo zdrave i jake kosti.

Čaj od peršuna protiv kancerogenih bolesti

Peršun biljni čaj je bogat flavonoidima, koji su zaštitni elementi u svakom organizmu, i kao takvi mogu da spreče rast tumora. Antioksidansi u ovoj biljci mogu pomoći u sprečavanju oštećenja ćelija koje bi mogle dovesti do mutacije i raka.

A post shared by Studio Diona AD (@celluleasy_srbija) on Jun 7, 2018 at 3:44pm PDT

Čaj od peršuna za kožu tela

Postoje dokazi da primena čaja od peršuna može izlečiti mrlje koje se javljaju na koži. Njegovo antiseptik i antifungalno dejstvo može biti idealano za čišćenje fleka i drugih  bolesti kože.

Peršun je veoma koristan  za lečenje čireva kože i hidrataciju suve kože.

PRIPREMITE ČAJ OD PERŠUNA

Potrebni sastojci:

30 g svežih ili sušenih listova peršuna

1 litra vode

Zaslađivači po želji

Priprema:

Prokuvajte litru vode i prelijte preko listića čaja. Poklopite i ostavite neka odstoji oko 10 minuta. Procedite, zasladite po želji i spreman je za konzumiranje. Ova količina čaja vam može biti dnevna doza.

Ovaj čaj, ukoliko duže stoji, može imati jak i gorak ukus. Zasladite ga medom i dodati malo limunovog soka.

Možete ga piti do 3 šoljice dnevno, po mogućnosti pre obroka. Čaj od peršuna za mršavljenje je najbolje  piti oko nedelju dana, a zatim  pauza od tri dana, i onda ćete osetiti po sebi da li vam je čaj potreban.

ČAJ OD PERŠUNA ZA MRŠAVLJENJE

Peršun poseduje visok nivo vitamina C koji jača imunitet i pomaže kod regulisanja telesne težine. Ukoliko se odliučite za ovaj napitak, smršaćete vrlo vrlo i lako.

Razlog je što ovaj čaj izbacuje višak vode iz organizma koja nam stvara osećaj tromosti, težine i generalnim nezadovoljstvom svojim izgledom.

Da biste skinuli za dva dana pet kilograma, potrebno je svakodnevno konzumirati litru ovog čaja. U tom slučaju nemojte koristiti zaslađivače već samo nakapajte malo limuna.

Osim viška kilograma uz pomoć peršuna rešićete se i nagomilanih toksina iz organizma jer je on odličan i za detoksikaciju organizma.

Čaj od peršuna za mršavljenje je, pored Sassy vode, najbolji prirodni napitak za skidanje kilograma.

Kada ga treba izbegavati

Trudnicama i dojiljama se ne preporučuje čaj od peršuna za mršavljenje.

Ako imate istoriju ozbiljne inflamatorne bolesti bubrega, treba  ga izbegavati. Peršun sadrži oksalnu kiselinu koja može da izazove kamen u bubregu.

Etarsko ulje koje je takođe prisutno u listu, može  da iritira organe za varenje  i bubrežni parenhim.

Ako uzimate lekove za zgrušavanje krvi, onda ne uzimajte peršun čaj, jer može uticati, na poboljšanje ili pogoršanje dejstva leka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.