UKUS I MIRIS ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO: Aromatičan i sočan kuglof sa narandžom i suvim grožđem koji će vas oduševiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2023, 08:25

UKUS I MIRIS ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO: Aromatičan i sočan kuglof sa narandžom i suvim grožđem koji će vas oduševiti

Neverovatan slatkiš koga nećete moći da se zasitite!

Pripremite ukusan i sočan kuglof koji će vas oduševiti mirisom i ukusom narandže. Istovremeno ćete se zasladiti i osvežiti, a poslužen uz šoljicu kafe ili čaja, ovaj desert će stvoriti vrhunski užitak. Vrlo jednostavan se priprema i ne zahteva puno vremena.

Svi koji su pravili kuglof kažu da ih miris i ukus vraća u detinjstvo, pa probajte i ocenite da li >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u vama budi lepa sećanja.

Potrebno je:

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, ulje i narendanu koru narandže ili limuna, a zatim brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivom. Masu mikserom umutite i izjednačite, a potom u kalup za kuglof, koji ste obilno namazali uljem i posuli brašnom, sipajte smesu. Pecite ga oko 45 minuta na 180 stepeni. Kada je ispečen i ohlađen, pospite ga šećerom u prahu.

Uživajte u ovom starinskom receptu!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.