U čemu najčešće grešimo kada kiselimo kupus?

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 13:18

U čemu najčešće grešimo kada kiselimo kupus?

Na ove stvari bi trebalo da obratite pažnju da biste uživali u omiljenim zimskim jelima.

Kiseli kupus je svima omiljen u ovim zimskim mesecima, jer se od njega pripremaju i sarme i podvarak i salata, dakle sve ono što obožavamo zimi da uvrstimo u jelovnik.

Dok većina ljudi praktikuje da kiseli kupus kod kuće, jer voli da ima svoj, ima i onih kojima nedostaje vremena ili znanja ili iskustva s pripremanjem, pa ga kupuju.

Postoji jednostavan način da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kiselite kupus ukoliko baš želite domaći, a u nastavku pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga normalno kiselite.

Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.

Dodajte neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.

Da se kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate, treba ga redovno pretakati. I možete dodati 2 kašike šećera po litru.

Pročitajte i kako da izračunate koliko soli vam je potrebno za kiseljenje kupusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U čemu najčešće griješimo kada kiselimo kupus?

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2023, 11:40

Na ove stvari bi trebalo da obratite pažnju da biste uživali u omiljenim zimskim jelima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.