Praktični saveti

U čemu najčešće grešimo kada kiselimo kupus?

Na ove stvari bi trebalo da obratite pažnju da biste uživali u omiljenim zimskim jelima.

Nedelja, 12.11.2023.

09:10

Izvor: Novosti

U čemu najčešće grešimo kada kiselimo kupus?
Foto: Creative Family/Shutterstock

Podeli:

Kiseli kupus je svima omiljen u ovim zimskim mesecima, jer se od njega pripremaju i sarme i podvarak i salata, dakle sve ono što obožavamo zimi da uvrstimo u jelovnik.

Dok većina ljudi praktikuje da kiseli kupus kod kuće, jer voli da ima svoj, ima i onih kojima nedostaje vremena ili znanja ili iskustva s pripremanjem, pa ga kupuju.

Postoji jednostavan način da kiselite kupus ukoliko baš želite domaći, a u nastavku pročitajte na šta treba da obratite pažnju.

Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.

Dodajte neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.

Dok pripremate kiseli kupus, potrebno je ga je redovno pretakati i možete dodati 2 kašike šećera po litru.

Pročitajte i kako da izračunate koliko soli vam je potrebno za kiseljenje kupusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare