U OVAJ PRIRODNI BOTOKS SE KUNE KEJT MIDLTON: Deluje istog trenutka i briše bore u sekundi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 16:03

U OVAJ PRIRODNI BOTOKS SE KUNE KEJT MIDLTON: Deluje istog trenutka i briše bore u sekundi! (FOTO)

Ukoliko ste se pitali da li postoji prirodna zamena za botoks, odgovor je DA, i upravo je Kejt Midlton ta koja ga svakodnevno koristi.

Možda su Kejt Midlton dostupni svi mogući kozmetički preparati i procedure, ali tajna njene blistave i zategnute kože zapravo leži u organik preparatu koji još zovu prirodni botoks, iako zapravo nema veze sa botulinskim toksinom, koji se uglavnom koristi za zatezanje lica.

Vojvotkinja se u njega kune i koristi ga godinama, a zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da ste taj moćni sastojak verovatno već videli na etiketama određenih bjuti proizvoda, a da niste znali koliko je delotvoran. U pitanju je spilantol koji je zapravo lokalni anestetik biljnog porekla. Njegova dobra strana je to što se može koristiti i nekoliko puta dnevno, a njegov učinak je tako moćan da može potpuno da umanji bore oko očiju na skoro sat vremena.

Dakle instant lice bez bora. Sa druge strane, redovnom primenom, lice se neguje i umanjuju bore i nesavršenosti na duže staze.

Bitno je i napomenuti da spilantol nije ni medicinska supstanca, niti lek, već isključivo kozmetički sastojak. Reč je o takozvanoj masnoj kiselini koja se dobija iz biljke Acmella oleracea i popunjava sitne bore i prve znakove starenja na licu.

A post shared by Dina Falconi (@foragingandfeasting)

Dermatolozi su potvrdili njegovo pozitivno dejtstvo, međutim, trenutno ne postoje dugotrajne studije koje bi bliže pojasnile delovanje ovog sastojka. Do sada nije bilo neželjenih dejstava, međutim stručnjaci upozoravaju da kao i sa bilo kojim drugim proizvodom, i sa ovim treba biti oprezan.

Spilantol se nalazi i u nekim popularnim kozmetičkim preparatima, međutim, bitno je napomenuti da se ovaj sastojak primenjuje tek nakon što prođe obradu i izdvajanje ekstrakta u laboratorijskim uslovima, odnosno, nije preporuka da koristite samu biljku.

BONUS VIDEO: ŠOK SNIMAK: Bogata srpska pevačica jede ajvar i hleb na letovanju

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.