Tretman lica 24 karatnim zlatom

Izvor: GlamDama.com, 14.Okt.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tretman lica 24 karatnim zlatom

Kroz istoriju, zlato se cenilo zbog svog luksuza i lepote. U doba Kleopatre, čisto zlato se koristilo kao sredstvo održavanja mladenackog izgleda kože. Istoričari su dugo verovali da je Kleopatra svake noći spavala sa zlatnom maskom. U starom Rimu, oblozi od zlata su korišteni za lečenje razlicitih kožnih problema. I u drevnoj kineskoj medicini zlato se držalo kljucem mladosti, pa je carica Ch'ing dinastije svakog dana masirala svoje lice zlatnim valjkom.
 
Svojstva >> Pročitaj celu vest na sajtu GlamDama.com << i prednosti
 
Čistoća zlata se meri u karatima. Čisto zlato ima 24 karata i predstavlja najfinije dostupno zlato. Ta čistoća se u tretmanu lica 24 karatnim zlatnom koristi za zatezanje i učvršćavanje.
Zlato usporava smanjivanje kolagena i gubitak elastina sprečavajući opuštanje kože te stimulise rast bazalnog sloja za regeneraciju zdravim,čvrstim stanicama kože i postizanje učinka zatezanja.

Smanjivanje pojava finih nabora i bora

Zlato se primjenjuje s Gamma PGA, cija superiorna hidrirajuca formula zadržava vlagu i cini kožu mekšom i elasticnijom.
 
Od 1929. godine, zlato se uspešno koristi u terapiji reumatoidnog artritisa smanjujući upalu. Protivupalna svojstva zlata takode umanjuju i kožne upale te stoga, usporavajući izlucivanje melanina, smanjuju staračke pege istovremeno čineći kožu svetlijom i sjajnijom.
 
Zlato se bori protiv štetnih slobodnih radikala umanjujući prerano starenje kože.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Nastavak na GlamDama.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GlamDama.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GlamDama.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.