Tradicionalna francuska kuhinja – Sočna piletina u vinu

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Nov.2020, 16:03

Tradicionalna francuska kuhinja – Sočna piletina u vinu

Ako ste u potrazi za receptom koji nije previše zahtevan, a ukusom oduševljava nepca, isprobajte specijalitet francuske kuhinje kao što je sočna piletina u vinu. Reč je o jelu idealnom za porodična okupljanja, kada se uz slasni ručak popije čaša omiljenog vina. Imajte u vidu da je marinadu potrebno napraviti 24h ranije, a upravo je ona zaslužna za sočnost i mekoću mesa. (Pročitaj: Francuski klasik koji možete jesti na mnogo načina – ratatuj) Sočna piletina na francuski način Sastojci: 4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << bataka i 4 karabataka zasečena na nekoliko mesta (umesto bataka, možete koristiti i pileća krilca) 250g mesnate slanine 250g šampinjona 1/2l supe 100 ml konjaka 3 kašike maslinovog ulja kašika brašna ulje za prženje Marinada: 1/2 l crnog vina 1 glavica crnog luka (iseckan na kockice) 3 lovorova lista malo peršuna (jedna grančica svežeg ili pola kašičice sušenog) 2 šargarepe (isečene na kolutove) 2 čena belog luka (sitno iseckan) kašičica bibera u zrnu Priprema: U posudu sipajte crno vino, crni luk, šargarepu, biber, lovorov list i peršun. U tako pripremljenoj marinadi 24 sata marinirajte piletinu. Zatim marinadu procedite, pa na jedan tanjir izvadite meso, a na drugi povrće. U dubljem tiganju zagrejte ulje, ispržite piletinu sa svih strana i prelijte je konjakom. Izvadite meso i na istom ulju izdinstajte povrće iz marinade (biće dovoljno oko 5 minuta). Dodajte kašiku brašna, promešajte i vratite batake. Sitno iseckajte beli luk i pospite piletinu, prelijte je marinadom i supom. Začinite solju i biberom, pa na laganoj vatri krčkajte oko 60 minuta. (Pročitaj: Šta li bi o čuvenoj salati rekao Cezar?) Pola sata pred kraj kuvanja, u dubokom tiganju propržite slaninu i šampinjone. Dodajte ih piletini i kuvajte još petnaestak minuta. Poslužite toplo, uz krompir pire i čašu rashlađenog crnog vina. Uživajte u sočnoj piletini i ukusima tradicionalne francuske kuhinje. Prijatno! lepotaizdravlje.rs bhofack2/Getty via Guliver, PexelsThe post Tradicionalna francuska kuhinja – Sočna piletina u vinu appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.