Tortilje od zelene salate sa piletinom: Zdrav letnji ručak gotov za manje od 30 minuta! (+video)

Izvor: Lepota i zdravlje, 10.Jul.2023, 14:02

Tortilje od zelene salate sa piletinom: Zdrav letnji ručak gotov za manje od 30 minuta! (+video)

Tortilje od zelene salate sa piletinom sve su popularnije, a zašto, otkrivamo vam u nastavku! Ovaj jednostavan recept za tortilje sastoji se od mlevene piletine (ili ćuretine), svežeg seckanog povrća i ukusnih začina, a sve se seriva na hladnom i hrskavom listu zelene salate. List salate predstavlja zamenu za tortilju, te je ovo idealna opcija za one koji žele da izgube koji kilogram viška. Uživamo u ovim tortiljama kao predjelo ili glavno jelo! Tortilje od zelene salate sa piletinom Za 4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << osobe 322 kcal po tortilji Sastojci 1 crvena paprika , sitno seckana 2 mlada luka , seckana 2 kašičice svežeg korena đumbira, mlevenog 1 šolja izrendane šargarepe 1 glavica ajsberg zelene salate 1 kašika maslinovog ulja ljuti sos po izboru za preliv Za marinadu: 1/2 kg mlevene piletine ili ćuretine 1 kašika soja sosa sa niskim sadržajem natrijuma 1 kašika jabukovog sirćeta 1 kašičica susamovog ulja Za sos: 5 kašika soja sosa sa niskim sadržajem natrijuma 2 kašike jabukovog sirćeta 2 kašičice šećera 2 kašičice susamovog ulja 1 kašičica kukuruznog skroba Tortilje od zelene salate sa piletinom- priprema Stavite sastojke za marinadu u posudu i dobro promešajte. Dodajte piletinu i mešajte dok se sve ne sjedini. Ostavite na stranu. Pomešajte sve sastojke za sos dok ne postane glatko. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u velikom tiganju ili voku. Dodajte piletinu i pržite 2-3 minuta. Gurnite piletinu na stranu tiganja i dodajte papriku, đumbir, zeleni luk i šargarepu. Pržite 1-2 minuta uz mešanje. Dodajte marinadu i kuvajte na srednjoj vatri, mešajući po potrebi, dok se ne zgusne. Smesu sipajte na list zelene salate i umotajte kao tortilju. Poslužite uz ljuti sos, po želji. Napomene:  Piletina se može zameniti mlevenom ćuretinom ili tofuom iz friteze, po želji. Povrće – Slobodno ubacite još malo svog omiljenog povrća. Hrskavi pohovani paradajz biće vaš novi letnji favorit! Lepota i zdravljerez-art/iStock/Getty Images Plus via Getty ImagesThe post Tortilje od zelene salate sa piletinom: Zdrav letnji ručak gotov za manje od 30 minuta! (+video) appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Najbrži punjeni patlidžan: Jednostavan recept u samo nekoliko koraka (video)

Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Jul.2023, 14:01

Punjeni patlidžan je prava mešavina ukusa i idealni letnji obrok za sve one koji brinu o svom zdravlju. Zašto je punjeni patlidžan ono što vam treba? Punjeni patlidžan je veoma jednostavan recept koji od vas ne zahteva da satima stojite pored šporeta tokom letnje vreline. Za pripremu vam treba...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.