Tiktokerke se KUNU U OVO - Mešaju VODU i PUDER i nanose na lice, rezultat je NEVEROVATAN, a o čemu se zapravo radi?

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 11:50

Tiktokerke se KUNU U OVO - Mešaju VODU i PUDER i nanose na lice, rezultat je NEVEROVATAN, a o čemu se zapravo radi?

Kažu da daje blistav i ujednačen ten.

U poslednje vreme na društvenoj mreži Tiktok se masovno širi trik kako da dobijete savršenu podlogu za šminku.

Neke devojke se kunu da ovo funkcioniše, a rezultat koji pokazuju je savršeno ujednačen ten i puder koje se perfektno razmazuje. Sve što vam je potrebno kako bi napravile novu verziju pudera jesu malo vode, puder koji inače koristite i mutilica za kafu.

Da, dobro ste čuli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Naime, Tiktokerke svoj puder izblendiraju u čaši vode mutilicom za kafu koja napravi savršenu penu i teksturu. Nakon mućenja puder nanesu na kožu uz pomoć četkice ili sunđera.

One takođe navode da je novodobijena podloga svetlija, hidrantnija i ostavlja efekat kože koja blista.

Poznata šminkerka Džejmi Dorman kaže da dodavanje vode menja viskozitet pudera na bazi vode, i navodi:

- Ako puder ima vodu u formuli ona će istanjiti teksturu, ali će brzo ispariti nakon nanošenja i verovatno neće hidrirati kožu tokom dana. U osnovi, može izgledati svetlije i vlažnije kada ga nanesete, ali nemojte računati na to da ste dodatno hidrirali vašu kožu zato što voda isparava tokom dana.

Ona takođe napominje da ovo treba da isprobate samo sa puderom na bazi vode, jer se formule na bazi silikona ili ulja neće mešati sa vodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.