Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Maj.2015, 08:33 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Teleći ribić
Sastojci: - teleći ribić, biber, so, brašno, ulje, goveđa supa, majčina dušica, tartufi, mocarela, sojino mleko. Priprema: - Teleće ribiće pobiberiti, posoliti, posuti brašnom i zapeći na roštilju da se zatvore pore. - Poređati ih u posudu u kojoj ćemo ih peći, i to jedan do drugog, tako da ne ostane slobodnog prostora. - Ribiće preliti uljem i goveđom supom (u razmeri 1:1) o da u potpunosti budu prekriveni tečnošću. - Dodati malo majčine dušice, ruzmarina, nekoliko neoljuštenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << čenova belog luka, tartufa. - Pokriti papirom za pečenje, a onda celu posudu uviti u aluminijumsku foliju. - Peći ribiće u rerni, na temperaturi od 150-170 stepeni, šest-sedam sati. - Kad meso počne da se raspada, ribiće obložimo listovima mocarele, a zatim uvijemo u foliju, u obliku kobasice. - Držimo ih u frižideru i, po potrebi, podgrevamo u mikrotalasnoj rerni (porcija od 250 g, 700 vati, 2 minuta). - Iz soka, koji je ostao posle pečenja mesa, izdvojimo masnoću. - U taj gusti deo, koji nam je ostao kad smo sok procedili, dodamo malo sojinog mleka. - Štapnim mikserom pravimo vazdušastu masu, u koju – pre serviranja – stavljamo nekoliko kapi ulja od crnih tartufa. - Tatrtufi treba da budu vrlo diskretni, jer su oni u pozadini. Recept: Filip Ćirić, www.homa.rs Tekst: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Teleći ribić
Izvor: Svet, 15.Maj.2015
Sastojci: . teleći ribić, biber, so, brašno, ulje, goveđa supa, majčina dušica, tartufi, mocarela, sojino mleko.. Priprema: . 1. Teleće ribiće pobiberiti, posoliti, posuti brašnom i zapeći na roštilju da se zatvore pore.. 2. Poređati ih u posudu u kojoj ćemo ih peći, i to jedan do drugog,...